AKCIJA PREVENTIVNIH PREGLEDA: 174 Pančevca pregledana, dvoje upućeno na stacionarno lečenje

Laboratorijske analize urađene za skoro polovinu pregledanih u Centru za prevenciju Doma zdravlja u nedelju, a dvoje građana upućeno i u bolnicu

09:07

23.09.2024

Podeli vest:

Foto: Dom zdravlja Pančevo
Krvni pritisak, EKG, laboratorijske analize, tumor-markeri, anamneze, pregledi., za 174 građanina na preventivnim pregledima u nedelju u Domu zdravlja

Da preventivni pregledi mogu da pomognu građanima da brže dođu do lekara, a i da ukažu i za ozbiljna stanja, pokazuje podatak da je u okviru preventivnih pregleda u nedelju, 22. septembra, u Centru za prevenciju zdravlja pančevačkog Doma zdravlja pregledano 174 građana, a da je dvoje od njih upućeno i na stacionarno lečenje.

Koliki je napor bio i lekara, medicinskih tehničara i pomoćnog osoblja govori i podatak da je ovaj broj pacijenata pregledan za devet sati, od 8.00 do 17.00 časova. Krvni pritisak moralo je da izmeri 84 osobe, urađeno je i 84 laboratorijske analize, 46 tumor-markera a EKG kod 6 osoba.

Dom zdravlja se na svojoj fejsbuk stranici zahvalio građanima koji su se ove nedelje odazvali pozivu da obave besplatan preventivni pregled i provere svoje zdravstveno stanje. A mi se ovim putem, u ime građana, zahvaljujemo našim lekarima na vanrednom trudu i prilježnosti da pregledaju sve one koji su čekali u nedelju u Centru za prevenciju.

(Pančevac / N. S.)

VAŽNOST PREVENTIVNIH PREGLEDA: Ukoliko se rak grlića materice otkrije u premalignoj fazi, on je potpuno izlečiv

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.