VELIKI USPEH STONOTENISERA STEFANA RADONJIĆA: Osvojio srebro i važne bodove za svetsku rang listu

17:00

24.09.2024

Podeli vest:

Sportski savez Vršac
Sportski savez Vršac

Mali talent Stefan Radonjić, junior iz Stonoteniske Akademije „Millennium“ u Vršcu, postigao je značajne uspehe na World Table Tennis Youth Contenderu.

U Podgorici je, u kategoriji do 19 godina, osvojio bronzanu medalju nakon što je stigao do polufinala, gde je izgubio od Tunižanina Wassima Essida.

Nakon toga, na takmičenju u Sarajevu, Stefan je u kategoriji do 18 godina pobedio Belgijanca i Crnogorca Krivokapića, a u polufinalu je savladao Italijana Erika Paulinu, pre nego što je ponovo sreo Essida u finalu, gde je osvojio srebro.

Pored toga, sa partnerkom iz reprezentacije Srbije, osvojio je treće mesto u mix dublovima.

Ovi rezultati donose Stefanove važne bodove za rang listu, a uz podršku selektora Saše Dragaša, nastavlja da se razvija.

Za mladog Radonjića, dete rođeno i odraslo u Vršcu koje trenira u našem gradu sa našom decom prevashodno, ovo je najveći uspeh do sada. Uz osvojena odličja, osvojeni su veoma važni bodovi za napredak na Evropskoj i Svetskoj rang listi što bi trebalo omogućiti malo realnije i povoljnije žrebove na daljim takmičenjima.

Treba napomenuti da je Radonjić reprezentativac Crne Gore i da je na turnirima bio vođen od strane selektora Saše Dragaša, koji uz matičnog trenera Branislava Đana takođe ulaže velike napore u Stefanov napredak.

„Ono što je bitno za našu vršačku zajednicu je da nam zahvaljujući ovakvim rezultatima i uspesima, kao i trudom selektora Dragaša, koji je Radonjića vodio u Katar na pripreme u maju mesecu, u goste dolaze internacionalni igrači kao i treneri. Konkretan primer je upravo dolazak Svetskog šampiona u seniorkoj konkurenciji Švedjanina Petera Karlssona, koji dovodi svog igrača iz reprezentacije Katara da sa Radonjićem igra seniorski ligaški deo takmičenja za STK „Millennium“ u Vršcu, uz deljenje iskustva i zajedničke treninge tokom novembra meseca. Uz njega i seniorski reprezentativac iz Bahreina će i drugu sezonu nastaviti da igra za naš klub, jer je prezadovoljan trenerom, sparinzima, odnosima ljudi iz kluba što jasno pokazuje potencijal koji naš klub ima. Pozivamo ovim putem sve ljude dobre volje koji mogu na bilo koji način pomoći (plaćanja smeštaja, hrane, goriva…), da uz poneku donaciju ostavimo što bolji utisak na goste koji nam dolaze“, saopštili su STK Millennium i STK Vršac.

(evršac)

FESTIVAL JABUKA U CREPAJI Tomaš pohvalio sve dame za organizaciju manifestacije za pamćenje

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.