ODLAZAK MAJKIĆA U PENZIJU: Veličanstven ispraćaj komandanta!

Potpukovnika-vatrogasca Bora Majkića, dugogodišnjeg komandanta Vatrogasno-spasilačkog bataljona „Pančevo”, u penziju ispratilo preko stotinu koleginica i kolega.

16:45

27.09.2024

Podeli vest:

Foto: Milan Šupica

Kakav ispraćaj! Kada ljudi idu u penziju obično im se donese torta, a oni prisutne počaste pićencem i zalogajima: Bora Majkića, komandanta Vatrogasno-spasilačkog bataljona „Pančevo” danas je ispratilo sto i kusur koleginica i kolega iz cele Srbije na pisti pančevačkog tima za specijalne, pre svega vatrene, operacije. Uz aplauze, zvuke sirena iz nekoliko spasilačkih vozila i, naravno, suze.

Da je Boro Majkić omiljen među ljudima koji, kako bi spasili živote i imovinu građana, svoju glavu stavljaju gde velika većina nas ostalih to ne bi smelo, odavno se zna.

 

Ipak, 27. septembar će ostati upamćen kao dan u kom je komandant vatrogasaca-spasilaca bio poslednji put na poslu, što su njegove koleginice i kolege znali da obeleže.

Na pisti, ali i na velikoj terasi sedišta vatrogasaca-spasilaca, postrojilo se, kako smo prebrojali, 120 ljudi. Majkićev zamenik i, ubuduće, komandant bataljona Predrag Aničić, došao je sa svojim šefom do prostora između vozila za hitne operacije, gde ih je dočekao dugotrajan aplauz. Majkić se zagrljajem pozdravio sa svim prisutnima ponaosob, i sa koleginicama i kolegama, kao i s pratećim važnim osobljem, poput sekretarica i „tetkica”. Mnogi od njih su plakali.

Primetno je bilo prisustvo i pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije. Usledilo je zajedničko fotografisanje, pa je Aničić seo za upravljač automobila, a Majkić, koji je kroz prozor mahao okupljenima, na mesto suvozača, pa su se uz prodorne zvuke sirena spasilačkih vozila i gromoglasan aplauz odvezli iz sedišta spasilaca.

Boro Majkić je 14 godina proveo na mestu komandanta svih vatrogasaca i spasilaca na teritoriji Južnog Banata. Kada je pre 33 godine došao u bataljon, ova jedinica je bila još uvek opštinska, a u međuvremenu je prerasla u regionalni tim najhrabrijih dama i momaka. Veliki udeo u tome imao je i Majkić.

Ovaj vrsni profesionalac je prošle godine dobio i najprestižnije gradsko priznanje – Novembarsku nagradu grada Pančeva. Sledeće nedelje ćemo objaviti opširan intervju s potpukovnikom Majkićem, komandantom u penziji.

(Pančevac / S. T.)

KOMANDANT BORO MAJKIĆ: Vatrogasci spremni i aktivni

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.