EKOLOŠKA AKCIJA: Sakupi i uštedi – vredi

Direktorima osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Pančeva prezentovan je aktuelni cenovnik sekundarnih sirovina

12:06

05.10.2024

Podeli vest:

Gradska uprava

U Maloj sali zgrade Gradske uprave održan je sastanak povodom ekološke akcije „Sakupi i uštedi – vredi”. Sastanak su vodile članice Gradskog veća Grada Pančeva Katarina Banjai, zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, i mr Tatjana Božić, čiji je resor obrazovanje, uz v. d. direktora JKP-a „Higijena” Bobana Đurđeva, te predstavnika Sekretarijata za zaštitu životne sredine, koji su ujedno i nosioci ove akcije.

Tom prilikom su predstavljene pripremne aktivnosti za obnovu akcije „Sakupi i uštedi – vredi” u novoj školskoj godini, a direktorima osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Pančeva prezentovan je i aktuelni cenovnik sekundarnih sirovina . Na sastanku su bili i saradnici koji su u školama zaduženi za ekologiju i zaštitu životne sredine, te se razgovaralo o budućim aktivnostima i vršnjačkoj edukaciji, kao i promociji akcije kako bi projekat još jednom bio uspešno realizovan.

Predstavnicima škola su podeljeni zadaci, poput imenovanja koordinatora akcije i predlaganja termina za preuzimanje ambalažnog otpada. Dogovoreni su naredni koraci u saradnji s partnerima projekta, koji će obezbediti nagrade za najuspešnije škole u okviru ove akcije, a predstavnici JKP-a „Higijena” izložili su sve logističke detalje u vezi sa preuzimanjem ambalažnog otpada iz škola.

Poznata je velika važnost reciklaže: preradom starog papira utroši se 60 odsto manje energije nego kada se proizvod dobija iz drveta, a reciklažom tone kancelarijskog papira spasava se 17 stabala i uštedi 4.200 kilovata električne energije, 32.000 litara vode i 1.400 litara goriva.

(Pančevac / S. T.)

PANČEVO DOBIJA NAJSAVREMENIJU OPREMU ODVAJANJA OTPADA! 180 miliona dinara izdvojeno za JKP Higijena! Olakšana reciklaža od 1. avgusta!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.