OBUCITE SE SLOJEVITO: Hladno i vedro jutro, kasnije sunčan dan

 U Pančevu vedro, najniža temparatura od  12 stepeni, a  najviša 22.

08:00

08.10.2024

Podeli vest:

Pančevac

Nakon hladnog jutra, sa maglom u kotlinama i dolinama reka, posebno na zapadu i jugu Srbije, tokom dana očekuje se malo do umereno oblačno vreme sa sunčanim intervalima i osetno toplijom temperaturom.

Najniža temperatura biće od 3 do 13 °C, dok će najviša dostići od 22 do 27 °C.

Slab i umeren južni vetar pojačaće se uveče, najpre na jugu Banata i u donjem Podunavlju, a potom i u planinskim predelima jugozapadne Srbije.

U drugom delu noći na zapadu Srbije očekuje se naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima.

U Pančevu vedro, najniža temparatura od  12 stepeni, a  najviša 22.

Reletivno povolјna biometeorološka situacija pogodovaće većini hroničnih bolesnika. Oprez se ipak preporučuje astmatičarima i cerebrovaskularnim bolesnicima, naročito u jutarnjim satima. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi u vidu nesanice i glavobolјe.

Nad Beogradom će se smenjivati sunce i oblaci. Temperatura u najtoplijem delu dana 26 stepeni.

Ujutro hladno, po kotlinama i dolinama reka, uglavnom na zapadu i jugu Srbije, mestimično magla.

U toku dana malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima i osetno toplije. Duvaće slab i umeren južni vetar, koji će do večeri pojačati prvo na jugu Banata i u donjem Podunavlju, a potom i u planinskim predelima jugozapadne Srbije.

Najniža temperatura od 3 do 13, a najviša od 22 do 27 stešemo. U drugom delu noći u zapadnoj polovini Srbije naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima

Sreda – Naoblačenje s kišom brzo će se premestiti na istok u jutarnjim i prepodnevnim satima. U popodnevnim i večernjim satima očekuje se delimično razvedravanje.

Četvrtak – Biće najtopliji dan u sedmici, sa maksimalnim temperaturama od 23 do 29 °C, nakon jutarnje magle po kotlinama i dolinama reka. U donjem Podunavlju i na planinama kratkotrajno pojačanje južnog vetra.

Novi pad temperature krajem sedmice
Tokom noći sa četvrtka na petak (10/11. oktobar) i u petak ujutru stiže novo prolazno naoblačenje s kratkotrajnom kišom i padom temperature. Očekuje se pojačanje severozapadnog vetra. Tokom dana u Vojvodini dolazi do razvedravanja, dok će u brdsko-planinskim predelima postojati uslovi za kratkotrajnu kišu.

Subota – Očekuje se malo do umereno oblačno vreme sa sunčanim intervalima i hladnim jutrima, dok će dnevne temperature biti oko i malo iznad proseka za drugu dekadu oktobra.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.