PREVOĐENJE SA MAĐARSKOG KAO ŽIVOTNI POZIV: Okrugli sto u petak u Gradskoj biblioteci

Međunarodni dan prevođenja pančevačka Gradska biblioteka obeležiće okruglim stolom „Književno prevođenje kao jedan od mogućih životnih poziva u 21. veku - Plesati vezanih nogu?”

09:42

09.10.2024

Podeli vest:

Pančevac / Milan Šupica

Okrugli sto „Književno prevođenje kao jedan od mogućih životnih poziva u 21. veku – Plesati vezanih nogu?”, koji Gradska biblioteka organizuje u petak u 12 sati, biće i svojevrsni javni čas književnosti na kojem će učenici pančevačkih srednjih škola  moći da saznaju kako studije mađarskog jezika i književnosti mogu mladima biti izvrstan izbor buduće karijere.

Razgovor sa prevodiocima mađarske književnosti Markom Čudićem i Sandrom Buljanović Simonović, dobitnicima nagradne stipendije Milan Fišt, vodiće Tibor Pap, gostujući predavač sa Katedre za hungarologiju Filološkog fakulteta u Beogradu. Oni će pre svega predstaviti studije mađarskog jezika na Filološkom fakultetu, ali i novi studijski program – master akademske studije pod nazivom „Prevođenje”, na kojima se podučava kako stručno, tako i književno prevođenje.

Ovom prilikom biće takođe otvorena i putujuća izložba „Mađari u svetu”, koju će, nakon Rijeke, Osijeka i Srbobrana, imati priliku da vide i posetioci u pančevačkoj Gradskoj biblioteci. Izložbu će otvoriti Robert Kasab, upravnik Kulturnog centra u Beogradu „Collegium Hungaricum”, koji je i suorganizator ovog događanja.

Razgovor će se voditi na srpskom jeziku.

(Pančevac)

NARODNI MUZEJ PANČEVO: Književno veče pesnikinje Ninie Sadrobelašvili u utorak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.