VELIKE DŽINOVSKE PEČURKE DIMA IZNAD KIJEVA: Raketirana hidroelektrana na Dnjepru! Napadnut Višogorod (VIDEO)

13:55

11.10.2022

Podeli vest:

Foto: RINA

Na ruskom Telegram kanalima pojavio se snimak velike džinovske pečurke dima koji se izdiže iznad Kijeva. Naravno hiljadama njih odmah je bila prva asocijacija nukelarke, što naravno hvala bogu nije tačno, ali pogodak jeste.

Kako se ustanovilo, radi se o Višogorodu, kod Kijeva, gde je izbio požar posle napada krstarećim raketama H-101, koje su udarile kako javljaju mediji na hidroelektranu na reci Dnjepar. Pretpostavlja se da je osim samog objekta napadnuta je i trafostanica zbog čega se pojavio gust crni dim koji kulja i stvorio je veliku pečurku na nebu od sagorelog ulja.

Mnogi tvrde da se nije čula eksplozija iako je objekat u ranim jutarnjim časovima gađan. Pretpostavlja se da se plamen od posledica prvog udara raširio i zahvatio veliki deo objekta, ali je to za sad nemoguće potvrditi, ali pretpostavka i nagađanje postoji.

Ukrajinski energetičari navode da ako Rusija u narednim danima nastavi žestoke napade energetski sistem ove države doživeće potpuni kolaps. Oni navode da je do sad uništeno 15 posto objekata, ali njihova oštećenja su minimalna , ali problem je što se ti udari nastavljaju i u slučaju da budu realizovani i bude uništeno 60 posto energetskog sektora sledi poptuni slom energetskog sketora Ukrajine.

Kurir.rs/A.Mlakar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.