POZNATO KAD KREĆU PRIJAVE ZA 5.000 DINARA: Evo kada mladi od 16 do 29 godina mogu očekivati uplate!

08:17

20.10.2022

Podeli vest:

Foto>: Narodna banka Srbije

 

Od 1. do 14. decembra biće otvoren proces prijava za novčanu pomoć od 5.000 dinara mladima, i pozivam sve mlade da se prijave. Dok ćemo 15. 16. i 17. decembra pred Novu godinu, isplatićemo taj novac imladima – rekao je ministar.

– Mladi od navršenih 16 do navršenih 29 godina će dobiti po 5.000 dinara novčane podrške od države, pred Novu godinu, baš kao što je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i najavio. Dakle, nakon što je država tokom ove godine, izdvojila dva puta po 100 evra za mlade, prvo u februaru, a potom i u junu, sada će mladi ponovo dobiti jednokratnu novčanu podršku – precizirao je Mali.

Ministarstvo finansija priprema zakonsko rešenje kojim će ovo pitanje biti regulisano, a mehanizam prijave, će kao i do sada, biti brz i jednostavan.

Razgovaraćemo sa MMF-om o krizi u svetu, aranžmanu postojećem koji ističe u januaru. Mi smo uspeli da ostvarimo veliki broj reformskih ciljeva od kada sarađujemo sa MMF-om. Uspeli smo da odgovorimo jako i snažno na krizu, imaćemo ove godine preko 60 milijardi evra BDP-a, danas imamo najnižu istorijsku nezaposlenost – rekao je jutros ministar Siniša Mali najavljujući nove razgovore sa MMF. Mali je otkrio i sve detalje vezane za pomoć mladima od države.

Govoreći o trenutnim ekonomskim okolnostima isttakao je da je država preuzela najveći teret krize na sebe i dodao da će se sa MMF-om razgovarati o nastavku aranžmana kako bi se nastavilo sprovođenje reformi koje već uspešno sprovodimo, dodao je .

Kako kaže, u krizi koja je zadesila svet, naš cilj je da obezbedimo dovoljno svega za naše građane.

– Hoćemo da pomognemo, da budemo prisutni, ako treba da se uveze dodatne struje, da mi taj novac imamo – rekao je Mali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.