DETALJI TRAGEDIJE U BATOČINI: SAMOHRANI OTAC TROJE DEČAKA POGINUO PREKO PUTA KUĆE Opština preuzela troškove sahrane i finansiijske pomoći deci

12:22

20.10.2022

Podeli vest:

Aleksandar Saša Kostadinović (51) iz Batočine, samohrani otac tri sina, poginuo je ispred kućnog praga. Njega je juče ujutru, dok je pripremao auto da krene u Kragujevac na posao, velikim brzinom udario drugi automobil, i nosio ga preko 50 metara. Saša je preminuo na licu mesta.

– Telo je nekoliko sati stajalo na trotoaru ispred radnje. Stravična i tužna slika. Jer, poznavali smo i Sašu i njegovu porodicu. Ceo dan sam plakala. I sada, dok pričam sa vama, suze mi ponovo kreću – priča za „Blic“ radnica iz obližnjeg lokala.

 

Vozač najverovatnije zaspao za volanom

Prema verziji Sašinih rođaka, vozač koji ga je usmrtio, vraćao se iz noćne smene, iz obližnje fabrike. Kako su nam ispričali, najverovatnije je zaspao, prešao na levu stranu i udario Kostadinovića dok je stajao pored auta i čistio staklo.

– Ne samo što je njega nosio, već je i još nekoliko automobila zakačio. Sve se odigralo preko puta Sašine kuće – kaže jedan od komšija.

Inače, udes se dogodio stotinak metara nakon skretanja sa kružnog toka i ulaska u Batočinu.

 

Cela Batočina žali sa Sašom

Aleksandar Saša Kostadinović je završio Poljoprivredni fakultet u Zemunu u roku na smeru agronomija, a kasnije do smrti je bio zaposlen u kragujevačkom Centru za strna žita.

Meštani Batočine, kao i njegove kolege, otkako su saznali za nesreću ne mogu da dođu sebi od tuge i šoka, a i Opština Batočina je odmah ponudila pomoć. na sebe preuzme troškove sahrane. Takođe, doneta je odluka da opština svakog meseca uplaćuje po 80.000 dinara na ime pomoći deci Saše Kostadinovića, sve do sticanja punoletstva njegovog najmlađeg sina, koji je sada peti razred osnovne škole.

Sašine kolege su takođe sa nevericom primile vesti o iznenadnoj Sašinoj smrti.

– Bio je divan čovek pre svega, dobar otac i dobar stručnjak u svom poslu. Brinuo je o sinovima posle gubitka supruge. Ovo je velika tragedija za sve nas, nemamo reči za tugu koja je zadesila njegove sinove – jecajuči je ispričala jedna Sašina koleginica.

Saša Kostadinović će biti sahranjen u petak na groblju u Batočini.

 

(Blic)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.