VUČIĆ SE SASTAO SA NEMAČKOM MINISTARKOM LIRMAN: Srbija će nastaviti da promoviše politiku mira i dijaloga, kao jedinog rešenja za sva otvorena pitanja

11:41

24.10.2022

Podeli vest:

Foto: printscreen/ig: buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa državnom ministarkom za evropske poslove i klimatska pitanja Nemačke Anom Lirman, sa kojom je razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, evropskim integracijama, energetskoj krizi i klimatskim promenama.

Vučić je istakao da je Srbija posvećena dijalogu kao načinu za rešavanje svih otvorenih pitanja, neugrožavajući svoje državne i nacionalne interese, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Govoreći o energetskoj i klimatskoj krizi, predsednik Vučić je rekao da će Srbija ubuduće više ulagati u obnovljive izvore energije, po uzoru na brojne nemačke kompanije u Srbiji, koje su mnogo uložile u solarne panele, a u cilju uštede i proizvodnje električne energije za svoje potrebe.

Ministarka Lirman pozvala je Srbiju da se usaglasi po pitanju spoljne politike i viznog režima Evropske unije, kaže se u saopštenju.

(Politika)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.