POKRAJINSKA VLADA IZDVOJILA 50 MILIONA DINARA ZA NABAVKU ENERGENATA: Po 15.000 dinara najugroženijim domaćinstvima 

11:27

26.10.2022

Podeli vest:

Foto: Printscreen/YT

Pokrajinska vlada izdvojila je 50 miliona dinara za nabavku energenata za socijalno ugroženo stanovništvo na teritoriji AP Vojvodine.

Ovom merom podrške biće obuhvaćeno 3.330 najugroženijih domaćinstava, koja će dobiti vaučere od 15.000 dinara, koje će moći da iskoriste za plaćanje računa ili za refundaciju troškova za kupovinu ogrevnog drveta, uglja, peleta ili mazuta.
Pomoć će biti upućena opštinama koje ne mogu samostalno da obezbede sredstva za pomoć socijalno najugroženijim građanima, koji zbog visoke cene energenata nisu u mogućnosti da prevaziđu poteškoće u vezi s nabavkom ogreva pred predstojeću zimu.

Opštine kojima će biti upućena pomoć su: Bela Crkva, Kovin, Alibunar, Plandište, Novi Bečej, Sečanj, Žitište, Nova Crnja, Novi Kneževac, Kanjiža, Senta, Ada, Čoka, Mali Iđoš, Apatin, Bač i Vrbas. Subvencije će biti realizovane prema kriterijumima i prioritetima koje će definisati centri za socijalni rad u tim opštinama.

Pokrajinska vlada zadužila je i Direkciju za robne rezerve AP Vojvodine da lokalnim samoupravama u AP Vojvodini isporuči 35.000 paketa pomoći u hrani i sredstvima za higijenu za socijalno ugroženo stanovništvo. Pomoć u ukupnoj vrednosti od 85 miliona dinara biće upućena u 32 opštine u Vojvodini.

Na današnjoj sednici doneto je rešenje da se Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka” u Subotici usmeri 19,7 miliona dinara za nabavku nedostajuće opreme – minibusa sa invalidnom rampom, opreme za kuhinju i kreveta.

RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.