NARODNA BANKA SRBIJE UPOZORILA NA PREVARU NA FEJSBUKU: Preko lažne NBS stranice prikupljaju finansijske podatke korisnika DINA kartice

12:15

23.11.2022

Podeli vest:

Foto: Pixabay

Narodna banka Srbije je na Fejsbuku identifikovala lažnu stranicu pod nazivom „NBS“ na kojoj se od korisnika Dina kartice, u sklopu nagradne igre, zahteva da ostave određene finansijske podatke.

Ta stranica koristi ime i logo Narodne banke Srbije.

Iz Narodne banke navode da, imajući u vidu da je u pitanju lažna stranica preko koje se prikupljaju i zloupotrebljavaju lični podaci i podaci o platnoj kartici, apeluju na građane da ne učestvuju u ovoj i sličnim lažnim nagradnim igrama.

– U slučaju da su korisnici nacionalne Dina kartice već uneli podatke, potrebno je da, u što kraćem roku, o tome obaveste banku izdavaoca kartice. Narodna banka Srbije je preduzela mere radi sprečavanja prevare i otkrivanja počinilaca ovog krivičnog dela. – ističe se u saopštenju.

Podsećaju da je jedina zvanična stranica „Dinakard“ sistema dinacard.nbs.rs, dok se zvaničnoj stranici Narodne banke Srbije može pristupiti sa internet stranice NBS.

NBS

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.