NOVINARI U KOVAČICI: Održana tribina o informisanju u medijima na jezicima nacionalnih zajednica nacionalnih manjina

10:56

25.11.2022

Podeli vest:

Opština Kovačica

U Kovačici su se okupili novinari i medijski profesionalci sa radija, televizije, iz štampe i sa portala. Bili su tu novinari manjinskih redakcija RTV-a, Hlas ludu, NIU Libertatea, Magyar szo, novinari i urednici pančevačkih medija, kao i predstavnici organa za informisanje Romskog nacionalnog saveta.

Tribinu su organizovali i realizovali web portal Oko info iz Kovačice i RTV OK iz Kovačice.

Nevena Gligorijević Bugarčić, v.d. direktora RTV OK Kovačice rekla je da je zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu i informisanje Kovačica bila centar susreta manjinskih i lokalnih medija Banata.

– Okupili smo sve relevantne medijske radnike, razgovarali smo o onome što nas čeka u budućnosti. Ostvarili smo važne kontakte i nakon tribine i uverena sam da ćemo uspeti da unapredimo rad naših medija, da ćemo se umrežiti i na taj način da postanemo mnogo snažniji. Uverena sam da je ovo početak jednog divnog i dugog prijateljstva i nadam se da ćemo se okupiti i naredne godine, rekla je Nevena Gligorijević Bugarčić.

Na tribini razgovaralo se o izazovima u informisanju na jezicima nacionalnih zajednica i adekvatnim kadrovima za rad u redakcijama, o finansiranju medija, zatim o načinima za unapređenje rada medija, kao i o prednostima i manama umrežavanja medija.

Zaključak je bio da će uvek postojati potreba za informacijom, a na medijima je da prate tehnološka dostignuća i pažljivije osluškuju potrebe svojih čitalaca i gledalaca kako bi im na adekvatan način pružili istinite i tačne informacije na različite teme.

(OK)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.