OGLASILA SE POTPREDSEDNICA VLADE CRNE GORE: Jovana Marović podnela ostavke u vladi i stranci, a stavila tačku i na angažman u pokretu URA

12:31

25.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/RTCG

Potpredsjednica Vlade za spoljnu politiku i ministarka evropskih poslova Jovana Marović podnela je ostavku na sve funkcije, potvrđeno je Portalu RTCG. Ona je takođe stavila tačku i na svoj angažman u Građanskom pokretu URA.
„Obavještavam vas da, nakon izglasavanja nepoverenja 43. Vladi Crne Gore na sednici Skupštine od 19. avgusta 2022. godine, podnosim ostavke – na funkcije potpredsednice Vlade sa spoljnu politiku, evropske integracije i regionainu saradnju i ministarke evropskih poslova u tehničkom mandatu“, napisala je Marović u dopisu predsednici Skupštine Danijeli Đurović.

Marović je na Fejsbuku navela da je podnela ostavku i na funkciju potpredsednice Građanskog pokreta URA.

Ona je kazala da je funkcije u Vladi i partiji preuzela za velikim entuzijazmom i željom da se proces pristupnih pregovora dovede u završnu fazu, a država do članstva u Evropskoj uniji (EU).

“S obzirom na to da partije prozivaju jedna drugu za nečinjenje putem medija, umjesto da sjednu za sto da se dogovore o ključnim pitanjima i prioritetima od značaja za demokratizaciju i integraciju, ispunjene ovog cilja, odnosno ubrzanje evropskog puta, nije moguće u ovakvim uslovima”, rekla je Marović.

Kako je navela, razlog što nije ranije napustila te funkcije je zaokruživanje tehničkog dela procesa, koji se odnosi na rekonstrukciju pregovaračke strukture, definisanje procedura u Ministarstvu, uz redovne obaveze u procesu pregovora.

Marović je kazala da smatra da su ona i njen tim, u meri u kojoj je to bilo moguće, uz sva ograničenja zbog tehničkog mandata Vlade, uspeli da urade dosta.

Ona je zahvalila državnom sekretaru, generalnim direktorima i svim zaposlenima u Ministarstvu evropskih poslova na posvećenosti i iskrenoj želji da Crnu Goru približe EU.

Marović je kazala da je bilo zadovoljstvo raditi sa njima.

Kako je rekla, iako ne na javnim funkcijama, njena misija „Crna Gora u EU“ se ovde ne završava.

Marović je navela da je, do nekih novih poslovnih poduhvata, ovo jedina izjava za javnost koju će dati ovim povodom.

(RTCG)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.