GORAN RAKIĆ: Formiran Krizni štab koji će izveštavati o situaciji na Kosovu

22:38

11.12.2022

Podeli vest:

printscreen/TV PInk

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je večeras da je, zbog kompleksnosti situacije na KiM, formiran Krizni štab koji će redovno izveštavati o situaciji na terenu. Rakić je, komentarišući situaciju na terenu, u uključenju za emisiju “Hit tvit“ na televiziji Pink, rekao da su tenzije na KiM i dalje prisutne.

– Tenzije nisu pale. Ovde smo u Zvečanu, tačnije u mestu Rudare, gde se narod okuplja sve više i sve veći broj građana pristiže svakoga trenutka – rekao je Rakić. On je ocenio da je nakon današnjih izjava premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija samo podgrejana vatra i da su sprske porodice uplašene.

Rakić je pozvao građane da, imajući u vidu viši stepen tenzija koji je posledica pretnji Prištine, budu mirni i uzdržani, „ali i budni i ne dozvole da iko naseda na provokacije“.

Upravo je to ono što želi Priština. Priština stalno sprovodi neke akcije da bi izazvali našu reakciju i okrivili nas da smo mi taj rušilački i remetičački faktor –  upozorio je Rakić.

On je naglasio da Srbi na severu KiM žele samo mir i ništa drugo. „Želimo da sačuvamo svoje porodice i da ostanemo da živimo ovde“ , poručio je Rakić. On je zatražio od građana na KiM da se prema pripadnicima Kfora i Euleksa odnose sa poštovanjem jer je, kako je naglasio, njihovo prisustvo na severu KiM u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i međunarodnim sporazumima.

Molim sve građane da izađu u susret svakom pripadniku Kfora i Euleksa i pomognu im ukoliko im je neka pomoć sa naše strane potrebna – poručio je Rakić.

Na konstataciju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pominjao da postoji mogućnost da su strani elementi ubačeni u srpske redove i izazivaju incidente, Rakić je rekao da postoji veliki strah „da neko ne dođe u naše redove i izazove incidente“.

–  I da onda optuži nas. Mi smo opredeljeni za mir, ne želimo nikog da napadamo, mi smo ovde da se branimo. To što smo postavili barikade znači da želimo da se branimo i ostanemo ovde. Borba da, ali borba za mir i razum, a nisam siguran da taj razum ima suprotna strana i vlasti u Prištini – zakljućio je Rakić.

Izvor: Telegraf

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.