KOLIKO POZNAJEMO SVOJ GRAD Pančevački srednjoškolci na kvizu „Panznanje”, pobedio tim „Vajfert”

09:36

20.12.2022

Podeli vest:

Printscreen/Instagram rctmihajlo

Kviz „Panznanje” posvećen poznavanju pančevačke kulture, održan je u Svečanoj sali pančevačkog Narodnog muzeja. Na njemu su mladi bili u prilici da pokažu koliko poznaju svoj grad, njegovu istoriju i kulturu.

Pobedio je tim pod nazivom „Vajfert”, koji su činili učenici Gimnazije: Stefan Ilić, Dobrica Banković i Dušan Mladenović.

Drugo mesto je zauzeo tim „Arhe”, koji su činile učenice Gimnazije: Zorana Tripković, Ana Orlović i Majda Starčev.

Za treće mesto izborio se tim „Povratak otpisanih”, koji su činili učenici Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović”: Aleksandar Stanković i Mihajlo Marković i Aleksandar Stefanović, učenik Gimnazije.

„Čestitamo i ostalim timovima i njihovim nastavnicima koji su ove godine pokazali izuzetno znanje”, navodi se na Instagram profilu Regionalnog centra za talente iz Pančeva.

To su:

Timovi iz Mašinske škole „Pančevo”:

– Tim „Mašinci”: Aleksa ilić, Dragan Ilić i Marko Tasić.

– Tim „Mehatroničari”: Kristina Lukjanović, Lazar Drinjak i Ivan Boškov.

– Tim „Saobraćajci”: Tamara Mijalkov, Tamara Jokić i Anđela Kovačević.

Timovi iz Medicinske škole „Stevica Jovanović”:

– Tim „Isidora Sekulić”: Ljubica Stojanov, Knežević Anja i Irena Prudeus.

– Tim „Marija Prita”: Elena Markov, Maša Aleksić i Nevena Kačić-Bartulović.

Tim iz Tehničke škole „23. maj”:

– Tim „Pavalu”: Dušica Mickovski, Nikolina Rakić i Sara Nedić.

Kviz je organizovalo udruženje MC „Karika umetnost nauka”, a u saradnji sa Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin”, Narodnim muzejom Pančevo, Zavodom za zaštitu spomenika kulture u Pančevu i Domom omladine Pančevo, a pod pokroviteljstvom Grada Pančeva.

Projekat su realizovali msr Vanja Jekić, doktorantkinja na Filološkom fakultetu u Beogradu, profesorka jezika i književnosti, mentorka u RCT „Mihajlo Pupin”, Pančevo, nastavnica u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” i msr Nikola Koneski, doktorant istorije na Filozofskom fakultetu u Beograd, istraživač-pripravnik i stipendista u Institutu za noviju istoriju Srbije, predavač i mentor u RCT „Mihajlo Pupin” Pančevo.

Pored njih, članovi projektnog tima bili su i Nevena Lukinić, doktorantkinja na Filološkom fakultetu u Beogradu, istraživačica-pripravnica na istom fakultetu, Ilija Tepšić, student istorije i predavač i mentor u RCT „Mihajlo Pupin” Pančevo i Lazar Vojnović, student medicine i saradnik RCT „Mihajlo Pupin” Pančevo.

Timovi „Vajfert” i „Arhe”, dva plasirana tima u kvizu „Panznanje”, nagrađena su 17. decembra jednodnevnim edukativnim izletom do Novog Sada. Trećeplasirani tim je bio sprečen da učestvuje u zasluženoj ekskurziji. Učenike su vodili organizatori kviza Vanja Jekić i Nikola Koneski, a posetili su Galeriju Matice srpske i bogatu postavku Muzeja Vojvodine, kao i istorijsko i kulturno jezgro grada.

(Pančevac/RCT „Mihajlo Pupin” )

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.