DOLOVAČKO UDRUŽENjE NASTAVLjA KREATIVNE AKTIVNOSTI Penzioneri posetili vinske podrume u svom selu

09:58

22.12.2022

Podeli vest:

Privatna arhiva

 

Dolovačko udruženje penzionera, kao jedno od najaktivnijih u širem okruženju, ne prestaje da iznenađuje raznim zamislima.
Uz već prepoznatljive brojne edukativne ekskurzije po celoj Srbiji, tu su recimo i kolektivne proslave rođendana članova, pa je nedavno tako napravljeno veselje za one koji su rođeni u novembru i decembru, a bilo ih osmoro, sa oko osamdeset gostiju.
Pored toga, prema rečima predsednika udruženja Vlade Dimitrijeva, u subotu, 10. decembra, dvadesetak dolovačkih penzionera posetilo je podrume vina u selu, po čemu je ono nadaleko poznato.
– Obišli smo gazdinstvo Ćojbašića i podrum Udruženja vinara i vinogradara „Sveti Trifun”, koje se nalazi u porodičnoj kući Stajića, a kad smo se tamo zatekli, nismo propustili priliku da posetimo i njihovu etno-kuću, koja datira s kraja 18. veka, sa starim nameštajem i raznim ženskim rukotvorinama, poput prekrivača i čaršava. Utisci su izvanredni, jer smo na ovim mestima zaista dočekani domaćinski. Kod Stajića smo degustirali belo i crveno vino, kao i kod višestruko nagrađivanog proizvođača Srbislava Ćojbašića, gde smo probali i odličnu rakiju, a videli smo i brojne diplome i pehare. Sve u svemu, nastavićemo realizaciju ovakvih ideja – navodi Dimitrijev.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.