POKRAJINA IZDVAJA JOŠ VIŠE ZA SPORT U 2023. Basta: Sportskim savezima 102 miliona dinara iz budžeta

15:47

27.12.2022

Podeli vest:

Pokrajinska vlada
Budžet sportskih saveza u pokrajini za narednu godinu iznosi 102 miliona dinara, rekao je Dane Basta pokrajinski sekretar za sport i omladinu.
Basta je na godišnjem susretu u Sportskom savezu Vojvodine, razgovarao sa predstavnicima pokrajinskih sportskih saveza, o finansiranju sporta na teritoriji AP Vojvodine u 2023. godini.

Budžet za funkcionisanje pokrajinskih sportskih saveza za narednu godinu znatno je uvećan i iznosi 102 miliona dinara, od čega je 95 miliona namenjeno godišnjim programima, dok će sedam miliona dinara biti usmereno za stručno usavršavanje trenerima, rekao je Basta.

Resorni sekretar je istakao da će naredne godine biti izdvojeno 20 miliona dinara za stipendiranje mladih sportista iz AP Vojvodine, podsetivši da je ove godine za to bilo namenjeno 18 miliona dinara.

Znatno je povećano i finansiranje posebnih programa pokrajinskih sportskih saveza pa će tako oni sada biti podržani sa preko 48 miliona dinara, dok je 2022. ta podrška bila 29 miliona.

Povodom konkursa za doprinos razvoju sporta, za koji je bilo izdvojeno oko 43,5 miliona dinara, resorni sekretar je precizirao da sada ovu oblast očekuje podrška od čak 65,6 miliona dinara, što je izuzetno važno zbog strateškog pristupa unapređenju sporta i ulaganjima u njegov budući razvoj.

Kada je reč o ostalim konkursima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu ─ za međunarodne manifestacije će biti izdvojeno 30 miliona dinara, za afirmaciju žena u sportu 10 miliona, a za podršku školskom sportu osam miliona dinara.

(Pančevac / Pokrajinska vlada)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.