TEŠKA NOĆ U SJENICI! Izlila se reka Grabovica i potopila celo naselje Bukreš! Evakuisana tročlana porodica! Nadolazi i LIM! FOTO I VIDEO

09:33

18.01.2023

Podeli vest:

Printscreen/Sjeničke novine

Reka Grabovica izlila se zbog jake kiše kod Sjenice i poplavila oko 40 kuća u naselju Bukreš i šest u centru grada kao i podrum jedne osnovne škole, saopštio je danas načelnik Nacionalnog centra za vanredne situacije Davor Vidović.

Prema njegovim rećima, evakuisana je tročlana porodica, a životi ljudi nisu ugroženi, prenosi RTS. Davor Vidović-načelnik Nacionalnog centra za vanredne situacije, rekao je da je trenutna situacija na teritoriji Prijepolja relativno mirna.

Izlili su se lokalni potoci na teritoriji Brodareva, što nije ugrozilo objekte oko njih.

 

Procene su da bi vodostaj na Limu kod Prijepolja mogao da dostigne nivo vanredne odbrane od poplava, a ugrožen je i vodostaj na Ibru.

Potpećko jezero je puno, Lim nadolazi, od ponoći do jutarnjih sati vodostaj je porastao za 70 centimetara, što je pola metra ispod granice vanredne odbrane od poplava. Ovakvoj situaciji doprinose i bujični potoci.

Obilna kiša padala je juče na području jugozapadne Srbije, u Crnoj Gori, a napravile su probeleme i u Bosni i Hercegovini.

Procene su da bi vodostaj na Limu kod Prijepolja mogao da dostigne nivo vanredne odbrane od poplava, a ugrožen je i vodostaj na Ibru. Obilne padavine najavljene su i za danas na jugozapadu Srbije.

(Pančevac/Sjeničke novine)

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U PRIJEPOLJU: Nivo Lima u munjevitom porastu! Odloženo plivanja za ČASNI KRST FOTO i VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.