SVEMIRSKA KUGLA, JAJE GODZILE ILI PRIVEZANA BOVA Misteriozna lopta isplivala na obalu japanskog grada i zabrinula meštane! VIDEO

10:26

23.02.2023

Podeli vest:

printscreen/yt: Guardian News

Velika metalna lopta koja je isplivala na obalu Japana zbunila je lokalno stanovništvo i izazvalo niz spekulacija. 

Vlasti još ne mogu da kažu o čemu se tačno radi – čak ni policija i odred deminera koji su poslati da istraže. Ali ono što se za sada zna je da je kugla šuplja, te da ne predstavlja pretnju. Mnogi pretpostavljaju da je u pitanju vrsta bove.

Fascinirani meštani primorskog grada Hamamacu, gde je stvar pronađena, nazvali su je „jaje Godzile“ i „privezana bova“, a neki govore i da je „iz svemira“. Japanski javni servis NHK emitovao je snimak dvojice uniformisanih lica na plaži Enšuhama kako osmatraju zarđalu metalnu kuglu široku, čini se, oko metar i po. Pronašao ju je meštanin koji je alarmirao policiju pošto je primetio neobičan objekat na obali.

Vlasti su ogradile područje i rendgenski pregledali objekat koji nisu otkrili mnogo, ali su potvrdili da je objekat bezbedan. Trkač po plaži rekao je lokalnim medijima da je iznenađen celokupnom gungulom, jer je lopta tu već neko vreme.

– Pokušao sam da je gurnem, ali bezuspešno – rekao je on za NHK. Lokalne vlasti su saopštile da će objekat uskoro biti uklonjen. Ova vrsta otkrića uglavnom ne izaziva sumnju, ali se pojavila usred opšte uzrujanosti zbog neidentifikovanih letećih objekata otkako su Sjedinjene Američke Države ranije ovog meseca oborile sumnjivi kineski špijunski balon.

 

 

Japan je posebno izrazio zabrinutost prema Kini u sredu zbog sumnje da su baloni za nadgledanje primećeni iznad njihovog neba najmanje tri puta od 2019. godine. Ovi navodi su prvi put izneti prošle nedelje, a Peking negira tvrdnje o špijunaži. Ministri odbrane dve zemlje sastali su se u sredu, na prvom visokom bilateralnom bezbednosnom razgovoru za četiri godine.

Obe strane su se složile da porade na pokretanju telefonske linije za komunikaciju ovog proleća.

 

(Pančevac/SD)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.