VODITELJSKI POSAO NIJE ULOGA Glumac Milan Marić o angažmanu na festivalu Pesma za Evroviziju: Osloniću se na Draganu Kosjerinu

10:44

28.02.2023

Podeli vest:

printscreen/NovaS

„Voditeljski posao nije uloga, niti treba da bude. Za mene lično je više ispunjenje nekog dečačkog sna, uz ogromnu odgovornost i posvećenost koju zahteva“, govori glumac Milan Marić u intervjuu za Novu, pred početak ovogodišnjeg nacionalnog takmičenja za Pesmu za Evroviziju gde će upravo on biti jedan od voditelja.

Još od 2008. godine kada je Evrovizija organizovana u Beogradu, a domaćini su bili legendarni voditeljski duo koji su činili Jovana Joksimović i pevač Željko Joksimović, domaća televizijska produkcija nije imala takav zvezdani par – sve do danas.

Kroz nacionalni izbor Pesme za Evroviziju koji se održava 1, 2, i 4. marta ove godine, vodiće nas Dragana Kosjerina, najlepša voditeljka Javnog servisa, i glumac Milan Marić, trenutno najpopularnije i najprepoznatljivije lice glumačkog sveta koji je tokom proteklih godina postao ne samo filmska zvezda, već zbog svojih otvorenih i liberalnih stavova idol mladih u svakom smislu te reči.

Posle Željka i Jovane Joksimović, Vi i Dragana Kosjerina ćete biti najikoničniji voditeljski duo u Srbiji. Domaća javnost je složna u tome da ne postoji bolji izbor za voditelja PZE23 od Vas. Koliko je za Vas ovaj projekat znajačaj i kako Vi posmatrate nacionalni izbor za pesmu za Evroviziju, ali i samu Evroviziju?

„Oduvek sam pratio Evroviziju. I dalje se sećam TV prenosa koji počinje ‘Odom radosti’ i taj neki skoro svečani trenutak i iščekivanje pobednika. Slično je i sa našim nacionalnim izborom i veoma mi je drago što se poslednjih godina muzičari iz različitih muzičkih pravca sve više trude da spremaju numeru za ovo takmičenje. Mislim da je nacionalni izbor postao neka vrsta domaćeg Sanrema, koji iznedri nekoliko velikih hitova, uz pobedničku pesmu.“

Da li ste prethodnih godina pratili ovo takmičenje i da li biste mogli da izdvojite neke naše umetnike / predstavnike koji su Vas posebno oduševili i čiji ste muzičke karijere pratili?

„Baš kao što sam i rekao, od detinjstva pratim ovo takmičenje. I to ne samo kod nas. Drago mi je da se i u našim medijima sa velikom pažnjom prenose regionalni izbori, ali i favoriti u drugim evropskim zemljama.“

Da li biste, ukoliko Srbija pobedi na Evroviziji – ove ili neke naredne godine – pristali da vodite i to, zvanično takmičenje?

„Na prvom mestu, velika mi je čast što ću ove godine učestvovati u tako velikom projektu kao što je nacionalni izbor za pesmu koja će nas na predstavljati na Evroviziji. Podjednako bi bio izazov i čast i da se Evrovizija odigrava kod nas, ali otom, po tom.“

„Iskreno, veoma se razlikuje, iako verujem da mnogima ne izgleda tako. Već nekoliko nedelja traju pripreme sa ozbiljnim i profesionalnim timom RTS-a. Svakako ću se najviše osloniti na moju evrovizijsku partnerku Draganu Kosjerinu, koja već godinama učestvuju u ovom projektu. Činjenica je da sam u nekoj vrsti profesionalnog uzbuđenja, ili treme, baš zato jer je u pitanju ogroman izazov i nešto što zapravo radim prvi put. Voditeljski posao nije uloga, niti treba da bude. Za mene lično je više ispunjenje nekog dečačkog sna, uz ogromnu odgovornost i posvećenost koju zahteva“.

 

(Pančevac/Nova.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.