NEOPHODNA POMOĆ ZA BRAĆU GAĆEŠA: Otac Branislav apeluje na sve ljude koji mogu da pomognu!

09:44

01.04.2023

Podeli vest:

Pančevac/G.J

Dijana i Branislav Gaćeša iz Pančeva imaju dva sina od 9 i 6 godina sa problemima u razvoju. Samo je otac zaposlen i potreban im je novac za tretmane kod logopeda i lečenje koje planiraju u inostranstvu. Potrebno je sakupiti 28 hiljada evra, a prvu humanitarnu akciju organizovaće danas škola fudbala „Fortuna” u svojoj balonci kod gradskog bazena.

Mateja Gaćeša ima 9 godina, ide u prvi razred i ima dečiji autizam, dok njegov tri godine mlađi brat Filip ima disfaziju razvoja i govora. Ove poremećaje u razvoju majka Dijana i otac Branislav primetili su nakon druge godine života:

– Mateja je dosta samostalan, jedino što se tiče škole tu malo „kaska“, zato što ima taj problem mentalni. Mlađe dete je totalno nesamostalno. Može da se obuče, ali uz moju pomoć, jede sam, ali sve ostalo moram da mu pomažem – kaže Dijana. Oba deteta idu na tretmane kod logopeda koji im pomažu, ali problem je što nedeljno koštaju 5000 dinara. Kod roditelja se probudila nova nada i žele da pokušaju i sa lečenjem na klinici u Kijevu gde se obavlja tretman matičnim ćelijama, ali da bi to uradili neophodno je skupiti 28.000 evra.

– Dobili smo potvrdu da postoji mogućnost od 87 % da oba deteta budu izlečena i zato ćemo učiniti sve da prikupimo neophodni novac – kaže majka Dijana. Da bi ostvarili svoju želju i da bi pomogli svojoj deci porodici Gaćeša potrebna je pomoć humanih ljudi da sakupe neophodna sredstva.

Otvoren je SMS broj 1460 pri fondaciji „Budi human“ i otac Branislav apeluje na sve dobre ljude koji mogu da pomognu.

Pančevac/G.J

– Ja skoro po ceo dan radim, trudim se koliko mogu da pomognem svojoj deci i ženi. Mogu samo da apelujem na ljude dobre volje da se priključe organizaciji „Budi human“ i pomognu mojim mališanima da se prikupi novac i nadam se da će tretiranje matičnim ćelijama biti uspešno i da će naša deca biti izlečena- ističe Branislav.

Za lečenje u inostranstvu ne postoji određen datum, ali roditelji se nadaju da će što pre sakupiti novac i otputovati u Kijev i da će započeti normalan život, a svoj doprinos dala je i gradska uprava Pančevo koja je porodici pomogla sa određenim novčanim iznosom.

(Pančevac/G.J)

NASTAVLJA SE REKONSTRUKCIJA ULICA U PANČEVU Maja Vitman: Radovi u Kneza Mihaila Obrenovića počinju 3. aprila FOTO

ŽELJKO VASIĆ POSLE DUŽEG VREMENA PONOVO U PANČEVU: Koncert će biti održan 7. aprila

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.