SVEŽE I OBLAČNO Ne odlažite zimske jakne, noćas će kiša preći u sneg. Pred nama hladna nedelja, evo šta najavljuje RHMZ

08:58

03.04.2023

Podeli vest:

Vremenska prognoza
Pančevac

U Srbiji trećeg dana aprila oblačno i sveže, sa kišom, a na planinama sa snegom. Tokom prepodneva na severozapadu, zapadu i jugozapadu zemlje biće oblačno, ponegde sa slabom kišom ili rosuljom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod. Očekivana najviša dnevna temperatura biće oko 15 stepeni, a u pojkedinim krajevima duvaće pojačan severni vetar.

Više padavina, na istoku i jugu zemlje, očekuje se posle podne od 20 do 40 mm za 12 h, ponegde i više, upzorio je RHMZ. Tokom noći, stiže zahlađenje, a kiša će preći u sneg i u nižim predelima, uz formiranje snežnog pokrivača.

Printscreen/RHMZ

U Beogradu vetrovito i hladno, povremeno sa slabom kišom, a uveče i tokom noći očekuje se formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 cm.. Temperatura u najtoplijem delu dana biće oko 9 stepeni.

Printscreen/RHMZ

RHMZ je izdao upozorenje za područje Srbije na formiranje snežnog pokrivača, a  u većem delu zemlje na snazi su narandžasti i žuti meteoalarm.

Danas, 03. i u utorak 04. aprila u planinskim predelima očekuje se sneg, uz formiranje snežnog pokrivača, od 20 do 50 cm.
U nižim predelima sneg i formiranje snežnog pokrivača očekuje se krajem današnjeg dana i tokom noći ka utorku, kao i u utorak tokom dana, visine od 10 do 20 cm, osim na severozapadu Vojvodine i u Timočkoj Krajini, upozorio je RHMZ.

Printscreen/RHMZ

Tokom sedmice koja je pred nama biće osetno hladnije, posebno u utorak i sredu, a jutarnji mraz očekuje se u drugoj polovini nedelje. U Vojvodini i istočnoj Srbiji povremeno će duvati i olujni, severni i severozapadni vetar.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je i hidrološko upozorenje.
Na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici i Kubršnici vodostaji će biti u većem porastu tokom 03. i 04. aprila sa mogućnošću prevazilaženja granica redovne odbrane od poplava. Na Južnoj Moravi, Toplici, Veternici, Jablanici, Pustoj i Nišavi, kao i na Rasini vodostaji će biti u većem porastu tokom 03. i 04. aprila bez prevazilaženja granica redovne odbrane od poplava.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za ponedeljak 3. april 

Hroničnim bolesnicima i meteoropatama se savetuje oprez usled očekivane biometeorološke situacije. Najizraženije tegobe mogu osetititi astmatičari, nervno labilni i srčani bolesnici. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje, problema sa snom i razdražljivosti. Dodatna pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

(Pančevac)

NASTAVLJA SE REKONSTRUKCIJA ULICA U PANČEVU Maja Vitman: Radovi u Kneza Mihaila Obrenovića počinju 3. aprila FOTO

MUZIČKA ŠKOLA PANČEVO: Prolećni koncert solo pevača 3. aprila

MILAN MANIĆ: Simetrija deluje umirujuće, uveseljava, poziva na razmišljanje. Pančevcima predstavlja svoje digitalne grafike od 3. do 15. aprila

ODNOŠENJE KABASTOG OTPADA U PANČEVU OD 3. DO 28. APRILA: Evo i detaljnog plana prolećne akcije JKP HIGIJENA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.