NASTAVAK KURSA UČENJA RUMUNSKOG JEZIKA Veliko interesovanje dece imladih za besplatnu radionicu glogonjskog centra „Infinitum”

10:10

12.04.2023

Podeli vest:

FB/Infinitum

Još jedan ciklus kurseva obuke u Kulturnom centru „Infinitum” u Glogonju ponovo radi. Prema rečima mentorke Rodike Marjanu, na ovaj način ponovo se pokazalo da je zahvaljujući angažovanju članova udruženja i projektima veoma velika zainteresovanost dece i mladih u tom mestu da se upoznaju s rumunskim jezikom, tradicijom, umetnošću…
– Zasad je želju da pohađa radionicu jezika iskazalo oko dvadesetoro dece i mladih, a ovi besplatni časovi, kao i dosad, održavaće se vikendom u Domu kulture „Mladost” ove godine na dva uzrasna nivoa. U okviru plana rada su: upoznavanje s vokabularom, gramatikom, svakodnevnim izrazima, kao i s delima pisaca, kompozitora, narodne tradicije. Za najuspešnije učenike ponovo je obezbeđena besplatna ekskurzija u poznatim turističkim centrima u Rumuniji – kaže profesorka.
Na osnovu prethodno usvojenog znanja ona i učenici su učestvovali na onlajn manifestaciji koju je u Bukureštu organizovala Rumunska poslovna škola (Romanian Business School) povodom tradicionalnog obeležavanja početka proleća.
Tada su učenici imali priliku da, uz učesnike iz Rumunije, Moldavije, Francuske, Italije, Španije i Amerike, recituju i da odsviraju narodne pesme. Za uspešno učestvovanje dobili su diplome.
Rad udruženja je podržan odobrenim projektima ustanova iz Republike Srbije i Rumunije, kao i donacijama.

(Pančevac/Infinitum)

MUKE PO GLOGONJSKIM POVRTARIMA Topal: Dobrog sezonca teško je pronaći! Stranci dolaze u grupama, ali naši sezonci su pouzdaniji!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.