SLIKARSKA TEHNIKA ESPRESO KAFOM: Izložba povodom pola veka karijere Zdravka Čolića 21. aprila u Beogradu

19:47

17.04.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube/RTS

Beogradski slikar Bojan Đorđević u petak će promovisati novu izložbu slika od espreso kafe posvećenu Zdravku Čoliću!

Inspirisan Pesmom Evrovizije, davne 1973. godine, kada je tada golobradi Sarajlija predstavljao tadašnju Jugoslaviju pesmom „Gori vatra“, Bojan je kao veliki poštovalac autentične jugo zvezde, poželeo da pokaže divljenje kroz jedinstvenu slikarsku tehniku.

Otvaranje izložbe zakazano je za petak, 21. apria u 17 časova u TC Galerija, a Čolini fanovi će moći da uživaju u njegovim slikama do kraja aprila.

„Kao veliki obožavalac pesama Zdravka Čolića želeo sam da pokažem kroz espresso art tehniku kako doživljavam Čolu, koji je bez pogovora prva zvezda jednog romantičnijeg vremena.

Pred Beograđanima će biti 24 slike iz raznih „epoha“, tako da će se videti kakva je Čola bio beba, ali i kako je dominirao koncertom na Marakani. Sve je to Čola i zato je velikan regionalne muzičke scene – kaže Bojan Đorđević za Portal Kurira.

Izložba će posle beogradske premijere krenuti da putuje regionom.

– Beograđani će do kraja aprila uživati u slikama na kojima je Zdravko Čolić, a onda se cela postavka seli u Pančevo, zatim u Crnu Goru a na jesen će espreso art izložbu videti žitelji Zagreba i Sarajeva. Ideja je da mnoge generacije uživaju u onome što je Čola započeo da radi pre pola veka – kaže Đorđević.

Pored vizuelnog događaja, prisutni će na otvaranju izložbe imati priliku da uživaju u Čolinih hitovima.

– Za muzički deo zadužena je neverovatna umetnica Bojana Mašković, koja će na klaviru stvoriti magiju Čolinih hitova iz svih delova njegove karijere. Znamo da je Zdravko miljenik lepih žena, tako da je normalno da jedna divna žena svira i peva njegove pesme… – kaže Đorđević.

ĆERKA ĐORĐA BALAŠEVIĆA PRIJAVILA SUPRUGA ZA NASILJE Glumica otkrila da tortura traje mesecima! Jovanoviću izrečena zabrana prilaska!

(Pančevac/Kurir)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.