PANČEVCI OSVOJILI MEDALJE U SVIH PET JUNIORSKIH KONKURENCIJA U BADMINTONU Marija Samardžija osvojila titulu prvakinje Srbije!

17:48

18.05.2023

Podeli vest:

BK Dinamo

U nedelju u Nacionalnom badminton centru u Beogradu, održano je prvenstvo Srbije za juniore. U konkurenciji više od 100 takmičara iz Beograda, Novog Sada, Pančeva, Kragujevca, Kruševca, Zrenjanina, Vršca i Petrovca na Mlavi, takmičari pančevačkog Dinama osvojili su medalje u svih pet juniorskih konkurencija.

U konkurenciji ženskih parova, Marija Samardžija osvojila je titulu prvakinje Srbije u paru sa Mionom Filipović iz Badminton kluba Beograd. U istoj konkurenciji, Maša Aleksić osvojila je srebrnu medalju u paru sa Ninom Bogdanović iz kruševačkih zmajeva, a Katarina Vig i Katarina Rakić iz Petrovačkog sportskog kluba osvojile su bronzanu medalju. U konkurencijama dečaka i devojčica pojedinačno, Mihajlo Vig, Maša Aleksić i Marija Samardžija osvojili su bronzane medalje, a istovetan uspeh ostvarili su i Mihajilo Vig i Vanja Bokan u konkurenciji muških, kao i Vanja Bokan i Marija Samardžija u konkurenciji mešovitih parova.

– Izuzetno mi je drago što Badminton klub Dinamo u kontinuitetu donosi Pančevu medalje sa državnih prvenstava već deset godina. Marija je ove godine juniorska prvakinja Srbije i to je izuzetno veliki uspeh u ovako jakoj konkurenciji. Moram da napomenem da su svi naši osvajači medalja iz generacije rođene 2006. godine i da će na prvenstvu Srbije za juniore učestvovati i naredne godine, u kojoj očekujemo još bolje rezultate. U drugoj polovini godine, očekuje nas prvenstvo Srbije za seniore, najbitnije državno takmičenje. Nadam se da  će ova mlada ekipa uspeti da odbrani treće mesto u ekipnoj konkurenciji i time pokazati da je naš klub u kontinuitetu u samom vrhu olimpijskog badmintona u Srbiji, izjavio je Goran Jelesijević, trener Badminton kluba Dinamo.

(Pančevac)

STADION ŽELEZNIČARA DOBIJA REFLEKTORE I VIŠE SEDEĆIH MESTA Kraj radova 10. juna! Najavljen i novi stadion za četiri godine! FOTO

KAČAREVO IMA DŽUDO-PRVAKA Trijumf Ilije Anđelovića

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.