VINAR DEJAN FILIPOVSKI OTKRIVA: Letnja sezona samo što nije počela, ali nam padavine predstavljaju veliki problem! VIDEO

19:32

09.06.2023

Podeli vest:

Pančevac

Letnja sezona samo što nije počela, vino je sve više u potražnji, međutim vremenski uslovi ove godine ne idu na ruku onima koji svoj trud i rad posvećuju vinogradima.

Jedan od onih koji se svakodnevno suočava sa ovim problemom je vinar Dejan Filipovski, koji nam otkriva na koji način se bori protiv ovakvih neprilika:

– Od aktuelnih radova u vinogradu, najaktuelnija je zaštita svih vinograda, jer iako je leto skoro tu, učestale padavine prave nam velike probleme. Što se tiče razvitka bolesti, najproblematičnija je plamenjača, posle nje pepelnica i trulež. Padavine sigurno nikome ne odgovaraju ko radi na vinogradima, tako da je sada sav fokus uperen ka zaštiti istih. Pored zaštita od padavina i bolesti, radi se i na zaštiti od korova.

Potom je u nekoliko rečenica pomenuo i sopstvenu vinariju:

– Što se naših vina tiče, išli smo na nekoliko takmičenja, zadnji put smo bili u Dolovu, gde je naš „Šardone“ osvojio zlatnu medalju, dok je „Rizling“ osvojio srebrnu medalju. Učestvovali smo i na manifestaciji u Zrenjaninu, a trenutno se spremamo za festival u Vršcu.

Potom se osvrnuo na tržište i prodaju vina:

– Prodaje ide nekim svojim tokom, ove godine planiramo da povećamo proizvodnju vina, pa ćemo se samim tim i širiti dalje. Do sada smo bili isključivo na tržištu u okolini, sada nam je u planu do bude i šire. A što se potražnje tiče, trenutno najbolje idu bela vina i roze, letnja je sezona, pa samim tim ni ne iznenađuje tolika potražnja.

(Pančevac)

DVE VELIKE MANIFESTACIJE OVOG LETA U JABUCI Blagoje Sikoroski: Očekujemo preko 2000 posetilaca! VIDEO

ĐOKOVIĆ IDE U FINALE ROLAN GAROSA! Nije hteo Karlos da preda meč, Novak ga rutinski priveo kraju u trećem i četvrtom setu! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.