AKUD JOVAN POPOVIĆ PRVI PUT U SVOJIM PROSTORIJAMA Održana LIKOVNA KOLONIJA u Titelu! Okupilo se 15 likovnih stvaralaca

09:48

27.06.2023

Podeli vest:

Facebook/Ivanka Jerkov

Likovna sekcija AKUD-a „Jovan Popović” organizovala je likovnu koloniju na koju se odazvalo 15 likovnih stvaralaca među kojima su amateri ali i akademski slikari to prvi put u svojim prostorijama.

Kolonija se godinama održava pod nazivom „Pored Tise”. Izbor tema i tehnike rada na ovogodišnjoj koloniji bio je slobodan, pa je nastalo više novih pejzaža, mrtvih priroda i slobodnih kompozicija rađenih uljanim ili akrilnim bojama, a izloženo je i nekoliko radova rađenih tehnikom pirografije, autora Paje Topolskog.

Prostorije Društva u narednom periodu krasiće dela Lazara Paroškog, Smiljane Čurić, Aleksandra Mirkova, Milice Popović, Ljubice Ranisavljev, Nevene Tasić, Miroslave Ramač, Vinke Sekulić, Leposave Segedinac, Ivanke Jerkov, Đorđa Šarkića, Mirislava Krunića, Maje Dorokhazi, Paje Topolskog i Steve Diklića.

Kolonija je održana u prostorijama AKUD-a, što ranijih godina nije bilo moguće jer AKUD nije imao svoje prostorije. Prostorije su dobili od opštine Titel, u bivšoj zgradi Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Većinu radova na obnovi zapuštenog prostora uradili su sami članovi AKUD-a.

Prethodnih devet godina voditelj likovne sekcije AKUD-a Snežana Miloševska, kaže da je zadovoljna ovogodišnjim odzivom umetnika. Svi učesnici dobili su na korišćenje kecelje sa motivom titelskog AKUD-a i nazivom kolonije. Snežana je pohvalila svoje najbliže saradnike među koje spada i Milica Popović koja je krojila i šila kecelje.

(Pančevac/Dnevnik)

PRVO VEČE HARMONIKE U IVANOVU Najbolji među 49 petlića i mlađih juniora harmonikaša dobili medalje i pehare

VESLAČKI KLUB TAMIŠ NA PALIĆKOM JEZERU: U toku izborna regata za Svetsko prvenstvo u Parizu i Plovdivu, tri predstavnika iz Pančeva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.