NEODOLJIVI VOĆNI NAMAZ: Napravite domaći džem od malina bez konzervansa RECEPT

16:10

04.07.2023

Podeli vest:

Pixabay

Sastojci:

2 kg malina
700 grama šećera

Priprema:

Pripremite šerpu veće razmere (cca 30 cm), te sjedinite maline i šećer.

Kuvajte na višoj temperaturi oko pola sata, a potom smanjite na srednju i kuvajte 15-tak minuta.

Po potrebi, produžite vreme kuvanja.

Kako biste proverili da džem od malina ima željenu gustinu, sipajte malo džema u činijicu (koju ste prethodno držali u frižideru oko 5 minuta) i hladite ga mešanjem.Videćete kako džem od malina želira kada se hladi bez obzira što je tečan dok je vreo.

Gotov džem sipajte u sterilisane teglice, zatvorite ih metalnim zatvaračima, stavite u dunst i čuvajte na uobičajen način.

NAJUKUSNIJI KOLAČ OD VIŠANJA: Nikad jednostavniji recept sa merom na čaše

(Pančevac/Stil)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.