NEODOLJIVI VOĆNI NAMAZ: Napravite domaći džem od malina bez konzervansa RECEPT
Sastojci:
2 kg malina
700 grama šećera
Priprema:
Pripremite šerpu veće razmere (cca 30 cm), te sjedinite maline i šećer.
Kuvajte na višoj temperaturi oko pola sata, a potom smanjite na srednju i kuvajte 15-tak minuta.
Po potrebi, produžite vreme kuvanja.
Kako biste proverili da džem od malina ima željenu gustinu, sipajte malo džema u činijicu (koju ste prethodno držali u frižideru oko 5 minuta) i hladite ga mešanjem.Videćete kako džem od malina želira kada se hladi bez obzira što je tečan dok je vreo.
Gotov džem sipajte u sterilisane teglice, zatvorite ih metalnim zatvaračima, stavite u dunst i čuvajte na uobičajen način.
NAJUKUSNIJI KOLAČ OD VIŠANJA: Nikad jednostavniji recept sa merom na čaše
(Pančevac/Stil)