NOVI CIKLUS „ZAJEDNICI ZAJEDNO”:Savremena oprema u učionicama

11:44

12.07.2023

Podeli vest:

NIS

Menadžment Naftne industrije Srbije, svestan činjenice da je obrazovanje glavni stub razvoja svake zemlje, a da su mladi ljudi naša budućnost, odlučio je da ovogodišnji ciklus programa „Zajednici zajedno” bude posvećen razvoju nauke i obrazovanja u partnerskim gradovima i opštinama širom naše zemlje. Imajući u vidu napore države da se unaprede uslovi za obrazovanje, koje podstiče ostanak mladih u Srbiji, kao i usvojenu Strategiju za razvoj obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji do 2030. godine, NIS će ove godine uložiti 144,5 miliona dinara u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola.
Deo sredstava će biti usmeren i na unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučnoistraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova u gradovima i opštinama koji su obuhvaćeni programom, što predstavlja jedan od nacionalnih prioriteta. Reč je ujedno i o najvećem godišnjem iznosu sredstava koja će NIS izdvojiti za podršku lokalnim zajednicama u okviru programa „Zajednici zajedno” od njegovog osnivanja 2009. godine. Na ovaj način kompanija NIS želi da obeleži petnaest godina postojanja ovog najvećeg korporativnog društveno odgovornog programa u našoj zemlji.

Ovogodišnji programski ciklus NIS realizuje u saradnji s Ministarstvom prosvete i Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije, a prilikom odabira oblasti koja će biti podržana ove godine NIS se takođe rukovodio rezultatima ankete o stanju i potrebama u obrazovnim ustanovama u trinaest lokalnih samouprava – učesnika programa.
Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, povodom početka realizacije ovogodišnjeg programa „Zajednici zajedno” rekao je da NIS ove godine obeležava deceniju i po trajanja ovog programa.
– U proteklih petnaest godina bili smo u prilici da u saradnji s partnerskim gradovima i opštinama unapredimo oblasti od ključnog značaja za njihov razvoj, ali i za razvoj društva u celini. Sasvim konkretno, od 2009. godine do danas u okviru ovog programa realizovano je više od 1.000 projekata ukupne vrednosti od gotovo 1,6 milijardi dinara. Ponosni smo na to što u kontinuitetu doprinosimo razvoju opština i gradova u Srbiji, a ulaganje u zajednicu u kojoj poslujemo predstavlja i naše strateško opredeljenje kojem ostajemo dosledni – izjavio je ovim povodom.

Da podsetimo, NIS-ova podrška lokalnim zajednicama kroz program „Zajednici zajedno” obuhvata gradove i opštine širom naše zemlje u kojima NIS obavlja najveći deo svojih poslovnih aktivnosti, a to su: Beograd, Novi Sad, Požarevac, Niš, Čačak, Zrenjanin, Pančevo, Kikinda, Kanjiža, Novi Bečej, Srbobran, Žitište i Veliko Gradište.
Prijavljivanje na ovogodišnji konkurs počinje 15. juna i traje do 8. septembra do 16 sati, a svi uslovi i propozicije konkursa objavljeni su na sajtu kompanije NIS, na linku: https://www.nis.rs/zajednici-zajedno. O projektima koji će dobiti podršku za realizaciju odlučuje Komisija za izbor projekata, a rezultati konkursa biće objavljeni u drugoj polovini oktobra tekuće godine.
Program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno”, koji NIS realizuje u saradnji s partnerskim gradovima i opštinama širom Srbije, sprovodi se od 2009. godine. Cilj programa je unapređenje kvaliteta života građana u Srbiji putem realizacije projekata u oblastima nauke i obrazovanja, javnog zdravlja i socijalne zaštite, zaštite životne sredine, kulture i sporta. Tokom prethodnih petnaest godina, zahvaljujući programu „Zajednici zajedno”, unapređen je rad više od 180 obrazovnih ustanova, zatim više od 40 ustanova kulture, opremljeno je 45 bolnica i domova zdravlja, uređena su 74 dečja igrališta i parka, kao i 72 sportska terena i objekta. Ključni cilj programa je osnaživanje i razvoj partnerskih gradova i opština u kojima kompanija NIS posluje, s posebnim fokusom na podršku deci i mladima, što je u skladu i sa sloganom NIS-a „Budućnost na delu”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.