KULTURNO LETO U PANČEVU: Electronic dance music by Kai 19. jula ispred Narodnog muzeja

10:31

18.07.2023

Podeli vest:

printscreen/FB/Dom omladine Pančevo

U okviru Kulturnog leta u Pančevu, u sredu, 19. jula u 20 sati, na platou ispred Narodnog muzeja biće upriličeno veče elektronske dens muzike. Nastupiće DJ dvojac pod imenom KAI. Ulaz je besplatan.

Elektronska dance muzika napravljena u trenutku samo sa jednim ciljem – a to je ples. Takozvani live electronic set sa dva DJ umetnika koji prave ritam plesa u trenutku događaja, služeći se raznim elektronskim napravama. Mešavina nekoliko žanrova elektronske muzike pravi od jedne obične večeri podium za ples i žurku tipičnu za kraj prošlog i prve dve decenije ovog veka.

Elektronska dens muzika (EDM) (engl. electronic dance music, EDM; doslovno „elektronska plesna muzika”), takođe i dens muzika (engl. dance music; doslovno „plesna muzika”), klupska muzika (engl. club music) ili jednostavno dens (engl. dance; doslovno „ples”), moderni je žanr muzike koji se najčešće pušta u noćnim klubovima, na radio-stanicama i rejv zabavama.

Od kasnih 1970-ih godina termin dens muzika obeležava nove oblike disko i rok muzike, fanka i post-panka. Ovi novi stilovi koji se nazivaju klupskom muzikom uključuju haus, tehno i trens. Razlika imeđu disko i dens muzike, ili još roka i popa je u tome što kod dens muzike bas udara u 4/4 meri, dok u roku bas udara u 2/4 meri.

PANČEVAČKO KULTURNO LETO: Majls Dejvis veče u utorak ispred Narodnog muzeja

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.