DEČAK-UBICA IZ RIBNIKARA OTKRIO KAKO JE DOŠAO DO ORUŽJA: Ispričao skroz drugačiju priču, pa porekao sve što se do sada znalo

18:39

18.07.2023

Podeli vest:

Printscreen/fb

Dečak-ubica (14) iz Ribnikara, koji je ubio devet vršnjaka i čuvara škole, danas je detaljno ispitivan u postupku koji se vodi protiv njegovog oca, koji je osumnjičen da je oružje držao nepropisno i da je obučavao sina da puca. Kako se saznaje, dečak je potvrdio očevu raniju odbranu, a tvrdi i da mu otac nije omogućio prvi kontakt sa oružjem, već neko drugi.

Kako nezvanično saznajemo, dečak- ubica je ispričao svoju verziju na koji način je došao do oružja koje je bilo u sefu.

Takođe, on je rekao da mu otac nije omogućio prvi pristup oružju, već neko drugi, što bi značilo da će i jedan od pravaca istrage ići i u tom pravcu.

Dugo sam se mučio da doćem do oružja

– Dečak ubica tvrdi da je njegov otac imao i dopunske mere obezbeđivanja oružja, koje nisu obavezne. Prema iskazu, njegov otac je Imao šifre na obaračima pištolja. Dečak je do detalja objasnio kako je došao do oružja koje je bilo u sefu i pod šiframa. Rekao je da se dugo mučio da razbije šifre i da je dugo vremena pretraživao kako da dođe do oružja – navodi izvor „Blica“.

Dečak-ubica je ispitivan gotovo 4 sata, putem video linka između psihijatrijske ustanove u kojoj se nalazi i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. On je svedočio u postupku koji se vodi protiv njegovog oca.

Saslušanju su u Palati pravde gde se nalazi Više javno tužilaštvo prisustvovali i roditelji dece koja su ubijena u OŠ „Vladislav Ribnikar“ koji su ispitivanje pratili preko monitora.

U ustanovi gde je smešten dečak ubica, na saslušanju je bila prisutna njegova majka.

Za šta se tereti otac dečaka-ubice?

Otac je osumnjičen da je u prethodnom periodu obučavao svog 13-godišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, uprkos činjenici da dete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.

Takođe, kako se sumnja on je nepropisno držao oružje.

Nakon što je otac dečaka uhapšen, on je saslušan u tužilaštvu, kada je izneo odbranu.

Kako se saznaje, dečak-ubica je potvrdio očev iskaz i praktično je negirao krivicu oca u ovom postupku.

Dečak je oružje i municiju poneo sa sobom u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, kada je ubio devet vršnjaka i čuvara škole. Ranio je petoro učenika i nastavnicu istorije.

 

(Pančevac/Blic)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.