STARČEVAČKA UDRUŽENJA DOBILA NOVE PROSTORIJE Andrejić: Ovaj prostor će biti korišćen u svrhu promocije onoga što Starčevo ima

09:18

10.08.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube/RTV Pančevo

Udruženje žena Neolit iz Starčeva osnovano je 2014 godina. Do nedavno su koristili prostorije u zgradi Doma kulture koje su bila na drugom spratu i koje nisu  bile idealne za njihov rad.  Sada su u centru Starčeva dobile prostorije u kojima će moći da se sastaju, druže i  bave se ručnim radovima.

– Imali smo mi prostorije u Domu kulture na drugom spratu, imali smo mi gde da radimo, ali ovo je mnogo lepše urađeno, prikladnije nam je jer smo u samom  centru mesta i ko god da prolazi, turisti, mogu da svrate. Ovde će biti naših radova, imamo ideju da tu budu i police na kojima bi bili proizvodi naših proizvođača, pčelara… obuhvatićemo sve i napravićemo jednu celinu, rekla je Ljiljana Zarić – predsednica Udruženja „Neolit“

Udruženje penzionera iz Starčeva ima dobru saradnju sa gradskim Udruženjem penzionera i veruju da će ona, sada sa dobijenjem novih prostorija,  biti još intenzivnija.

– Sa ovim prostorija smo dobili potpunu slobodu, saradnja sa gradskim udrženjem će sada biti sigurno na mnogo većem nivou. Oni su nagovestili i da će nam pomoći, u smislu šta nam je sve potrebno da bi krenuli sa pravim radom, kao što sva udruženja u Pančevu i funkcionišu rekao je Zoran Vasiljković – predsednik Udruženja penzionera Starčevo.

Prema rečima Petra Andrejića, predsednika Mesne zajednice Starčevo, ovo mesto je  razvijena lokalna zajednica u kojoj  je registrovano više od 30 udruženja građana i sportskih klubova. Veoma je važno da su udruženje žena  i penzioneri sada dobili nove zajedničke prostroje.

– Prostor u kome se sada nalazimo je dugo čekao svoju priliku i zahvaljujući gradonačelniku Pančeva i gradu Pančevu uspeli smo da ga adaptiramo i da ga predamo  udruženju žena i penzionera  na zajedničko korišćenje. Ovaj prostor će biti korišćen i u svrhu promocije onoga što Starčevo ima samim tim što se nalazi u centru na odličnom mestu, očekujemo da će turisti, biciklisti koji ovde prolaze svratiti da vide šta to radi naše lokalno udruženje žena i kupe neki od proizvoda iz Starčeva – rekao je Petar Andrejić, predsednik MZ Starčevo.

Oba udruženja imaju na raspolaganju više od  70 kvadrata u centru Starčeva. U narednom periodu  radiće na tome da  opleme nove prostorije, a okupljanja će početi već u septembru.

JEDINSTVEN MUZIČKI DOŽIVLJAJ: Koncert dečjeg hora „Vokal kids” 24. avgusta ispred Kulturnog centra Pančeva

(Pančevac/RTV Pančevo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.