ADRIANA VILAGOŠ JE ŠAMPIONKA EVROPE: Nova zlatna medalja za srpsku atletiku

21:18

10.08.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT

Nakon osvojene srebrne i bronzane medalje u troskoku, i nakon osvojenog zlata u skoku uvis, Adriana Vilagoš dvostruka je šampionka Evrope u bacanju koplja.

Ona je u finalu ove discipline, najdalji hitac zabeležila u četvrtoj seriji, kada je koplje letelo do 58.38 metara. Ovaj rezultat bio je dovoljan da Adriana ponese titulu najbolje juniorke Evrope u bacanju koplja.

Samo noć nakon što je osvojila zlatnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu, Angelina Topić takmičila se i u finalu skoka udalj.

Uspela je Angelina u drugoj seriji da skoči 6.36 što je bilo dovoljno za peto mesto, da bi u petoj seriji skokom 6.42 ipak na kraju zauzela šesto mesto.

Angelina je u Jerusalim došla sa najboljim rezultatom u Evropi, međutim medalja joj je ipak izmakla.

Elizabet Endudi iz Irske je skokom od 6.56 osvojila zlato. Bugarka Plamena Mitkova je rezultatom 6.54 došla do srebra, dok je bronza završila oko vrata Laure Rakel Miler zahvaljujući skoku od 6.51.

Nikola Kostić zauzeo je peto mesto u finalu trke na 400 m prepone rezultatom 50,58 s. Iako je Nikola vodio tokom cele trke, nažalost u samom finišu je izgubio snagu i trku ipak završio kao peti u Evropi.

(Pančevac/Novosti)

SEĆANJE NA ATLETSKOG GENIJA JAŠU BAKOVA Kako je 1964. stigao na Olimpijadu u Japan bez karte, a ipak ušao na stadion!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.