NALOŽENO VEŠTAČENJE TELEFONA NERMINA SULEJMANOVIĆA: Otkriće se da li je ubica imao saučesnike u stravičnom zločinu

15:34

16.08.2023

Podeli vest:

Instagram

Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbeglice Bosne i Hercegovine danas je na vanrednom sastanku sa predstavnicima Sigurne mreže BiH istakao da je dao smernice sigurnosnim službama da veštače telefon trostrukog ubice, Nermina Sulejmanovića. Ovo veštačenje otkriće sa kim je Sulejmanović razgovarao, ko mu je otkrio adresu na kojoj se Nizama krila, ali i da li je ima saučesnike u stravičnom zločinu koji je počinio u Gradačcu.

Veštačenje mobilnog telefona trostrukog ubice iz Gradačca otkriće niz detalja, ali i da li je imao pomagače i koga, sa kim je razgovarao pre zločina, da li je imao svoje „krtice“ u pravosuđu i policiji, da li je neko znao da će ubiti Nizamu, da li je sve ovo moglo da bude sprečeno…

Mobilni telefon Sulejmanovića daće odgovor i na to da li je Dženana S. otkrila lokaciju ubijene Nizame, da li je sudija Lejla imala kontakt sa njim, ali i istaknuti inspektor koji je navodno bio u bliskom kontaktu sa ubicom.

Nizamina tetka i sestra tvrdile da je neko odao lokaciju

Zijada Vuković Pamuković, tetka ubijene Nizame, još juče je rekla je za „Blic“ da je Nizama sedam dana bila kod nje sa detetom pre nego što je ubica našao.

– Sedam dana je bila kod mene, osmi dan su izdali lokaciju, osmi dan je saznao gde se krije – rekla je žena, koja tvrdi da je samo policija znala mesto na kojem se Nizama skrivala.

Ona je dodala i da porodica poseduje dokument u kome je Nizami odbijena zaštita kada je je prijavila Nermina za nasilje, a poslednji put to je uradila pre četiri dana.

– Da su policija i sudstvo pravovremeno reagovali ova strašna tragedija koja nas je zavila u crno mogla je da se spreči i Niza bi sada uživala pored svoje ćerke – poručila je Zijada Vuković Pamuković.

Ubrzo nakon toga, oglasila se i sestra Nizame koja je napisala da Nizamu nije ubio samo Nermin.

– Nije to uradio samo metkom. Ubio je on život u njoj i ranije. Ubili su je zajedno i njegovi ljudi iz institucija. Sutkinja Lejla N. koja je odbila prijedlog o zabrani prilaska. Doušnici iz MUP-a Gradačac koji su mu rekli s kojeg broja je prijavljeno nasilje u porodici – napisala je Emina.

Dženana odala lokaciju?

Ubrzo nakon toga isplivala je informacija da je policijska službenica MUP-a TK Dženana S. otkrila lokaciju gde se nalazi njegova nevenčana supruga Nizama i time ubicu poslala na vrata žrtve.

Prema informacijama „Avaza“, lokaciju je, a što utvrđuju i MUP i Tužilaštvo, navodno otkrila ova službenica o čemu je istog dana odmah MUP TK obavestio postupajuću tužiteljku.

Portal „Crna hronika“ objavio je da je Dženana bila u emotivnoj vezi za Nerminom, međutim, to je kako saznaje „Avaz“ i potvrđeno.

Još jedan policajac pomagao Sulejmanoviću?

Kancelarija glavnog tužioca i Uprava policije MUP Tuzlanskog kantona juče su održali hitan sastanak na kojem je bilo govora o postupanju institucija u vezi s prijavljenim krivičnim delom nasilje u porodici povodom slučaja Nizame Hećimović.

Sada se utvrđuje ko je od pripadnika MUP TK javio Sulejmanoviću gde se nalazi Nizama Hećimović, koja se krila kod tetke, i kakva je uloga Dženane S., policijske službenice PU Gradačac, u celoj priči.

Policija i Tužilaštvo, kako navodi portal „Avaz“, istražuju još jednog policijskog službenika koji je, takođe, imao kontakte sa Sulejmanovićem. Reč je o jednom visokopozicioniranom inspektoru policijske stanice Gradačac.

Ova osoba, kako sumnjaju istražitelji, već duže vreme je bila u kontaktima sa Sulejmanovićem. Čak su zajedno išli u teretanu, a jedno vreme mu je bio i trener.

Sutkinja ga oslobodila optužbi

Pored policajke Dženane S, još jedna žena je svojim odlukama pomogla monstrumu Nerminu Sulejmanoviću koji je hladnokrvno ubio svoju suprugu Nizamu.

Naime, mediji su objavili rešenje Opštinskog suda u Gradačcu kojim se odbija predlog MUP-a da se Sulejmanoviću zabrani približavanje žrtvi. Četiri dana kasnije, Nermin Sulejmanović je ubio svoju nevenčanu suprugu Nizamu.

Kako smo prenosili, Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Policijska uprava Gradačac, podnela je zahtev da se Nerminu Sulejmanoviću izrekne zaštitna mera zabrane uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju i zaštitna mera zabrana približavanja žrtvi nasilja. Sud je to odbio.

Kako piše u zahtevu, mere zabrane MUP je zatražio nakon što je žena prijavila da ju je 3. avgusta oko 19.30 sati Sulejmanović napao i pretukao pa je zadobila povrede po licu i drugim delovima tela. Žena je drugi dan podnela prijavu protiv njega pa se odselila iz kuće, zajedno s bebom.

Potom je Sulejmanović nastavio da joj preti, zvao je i tražio da se vrati kući. Pretio je i njenoj porodici i prijateljicama. Tri dana kasnije, 7. avgusta, nije htela da da izjavu u policiji iz straha od reakcije Sulejmanovića, rekavši da će time samo pogoršati situaciju, ali je podržala izricanje zaštitnih mera.

Kopirala stari predmet

U istom ovom rešenju, kako se vidi, sutkinja je umesto imena Sulejmanovića napisala ime nepoznatog muškarca, zbog čega se postavlja pitanje – da li je sutkinja samo prepisala obrazloženje iz drugog predmeta?!

– Iz sadržaja zahteva za izricanje zaštitnih mera sledi da je Muharem Ćelosmanović ranje nasilja u porodici vršio prema svojoj nevenčanog supruzi, kao članu porodice sa kojim živi čime je narušio njihov porodični mir i telesnu celovitost. Međutim, član porodice, koji je po zahtevu za izricanje zaštitnih mera označen kao žrtva nasilja je odbila da svedočio, a što je sud utvrdio i čitanjem zapisnika o saslušanju svedoka Hećimović Nizame sačinjen u PU Gradačac – navodi se.

Od ranije poznat policiji

Nermin Sulejmanović nekoliko puta je prijavljivan za nasilje u porodici. Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona, rekao je da je Sulejamanović od ranije poznat policiji i tužilaštvu. On je rekao da je Sulejmanović više puta osuđivan za različita krivična dela kao što su pokušaj ubistva, nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti. Međutim, tokom svog obraćanja javnosti, Arnautović je rekao da je Sulejmanović imao prijave za nasilje u porodice.

– Ima tih prijava. Međutim, ono što moramo reći, jeste da su se uvek koristile prednosti zakona, odnosno odustajalo se od svedočenja vezano za krivično delo Nasilje u porodici – rekao je on.

(Pančevac/Blic)

AVAZ OBJAVIO SNIMAK SULEJMANOVIĆA KOJI SE UBIO U AUTU Na mrežama se pojavile lažne informacije da je ubica iz Gradačca pobegao u Italiju VIDEO

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.