PO PRVI PUT U BANATSKOM NOVOM SELU SPIT MANIFESTACIJA Uz reviju mašina, gosti uživali u piću i gulašu koje je domaćin pripremio! FOTO

10:29

23.08.2023

Podeli vest:

U.G, ,,Novoseljanski paori”

Predsednik Udruženja ,,Novoseljanski paori” Dragan Bogojević, u pozdravnoj reči učesnicima i okupljenim poljoprivrednicima na otvaranju Manifestacija SPIT, koja se po prvi put održala u Banatskom Novom Selu, predstavio je namere i sledeće korake Udruženja, vezane za dobrobit poljoprivrednika iz mesta.

Mašine su na prezentaciju okupljenim poljoprivrednicima izložile firme AgroTECH iz Trešnjevca, AgroMarket Machinery iz Novog Sada i AgroNovak iz Banatskog Novog Sela.

Mašine koje su bile pokazane u radu su traktori, tanjirače, plugovi, podrivači i gruberi. Takođe su bile izložene i sejalice i rasipači veštačkog đubriva.

U.G, ,,Novoseljanski paori”

Pored mašina, svoje proizvode izložila je i firma Biofor System iz Deča, koja je specijalizovana za istraživanja i razvoj u mikrobiologiji, kao i Admido iz Banatskog Novog Sela, koji se bave prodajom rezervnih delova za poljomehanizaciju.

Veliki broj ljudi, kako iz Banatskog Novog Sela, tako i iz okolnih mesta, odazvao se pozivu Udruženja da posete ovaj događaj, odakle su mahom otišli zadovoljni onim što su videli, ali žaleći što ove godine situacija u poljoprivredi nije malo povoljnija, da mogu i da kupe neke od prikazanih. Nadamo se da će neki od njih biti u prilici za tako nešto, ako ne ove onda sledećih godina.

Sama manifestacija trajala je tri sata, ali ljudi su ostajali dosta duže od toga, družeći se i razmenjujući svoja iskustva vezana za samu poljoprivredu. Uz razna pića kojima su se gosti osvežavali tog pretoplog dana, domaćin se potrudio da spremi gulaš za posetioce ovog događaja, tako da je zadovoljstvo svih bilo kompletno.

Pošto je manifestacija uspela u svakom pogledu, naročito imajući u vidu da je po prvi put organizovana u ovom banatskom mestu, Udruženje “Novoseljanski paori“ se nada da će preći u tradicionalni događaj, svake godine što uspešniji i masovniji.

 

(Pančevac)

OSVOJILI SMO GAJAČKI KOTLIĆ: Pančevcima prva dva mesta na velikom takmičenju u kuvanju riblje čorbe u Gaju

ANU BEKUTU ODUŠEVILE RUKOTVORINE ŽENA IZ OMOLJICE Zanimalo je sve, kako tkamo i vezemo, a popila je i kafu sa nama! OBEĆALA JE DA ĆE OPET DOĆI FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.