ZASTAVE, NOŠNJE, MUZIKA I TORTA NA 7 SPRATOVA: Cela Turska danas slavi Dan pobede! Evo šta su sve pripremili u hotelu u Antaliji! FOTO I VIDEO

14:29

30.08.2023

Podeli vest:

Pančevac

Širom Turske danas se slavi  izuzetno važan praznik – Dan pobede. Sve regije ove zemlje odjekuju od radosti i ponosa, dok se Turska seća svojih herojskih trenutaka.

Na obalama tirkiznih voda Antalije, gde sunce blista na horizontu, nalazi se naša čitateljka iz Pančeva, koja je došla da uživa u svom letnjem odmoru. Ovog puta, njen boravak u ovoj egzotičnoj zemlji poklapa se sa Danom pobede.

U luksuznom hotelu u kojem je odsela, svaka sala za ručavanje je pretvorena u simbol jedinstva i slave. Sa osmesima na licima, profesionalno obučeno osoblje je spremno da dočeka goste i omogući im nezaboravno iskustvo.

Atmosfera je od ranih jutarnjih sati ispunjena svečanim duhom dok svi, sa radošću, slave ovaj dan.

Centralni deo slavlja je impozantna višespratna torta, ukrašena zastavama Turske koje ponosno krase svaki sprat ovog poslastičarskog remek-dela.

Pančevac

Da bi se očuvala bogata kulturna baština Turske, svi članovi osoblja oblače se u tradicionalne nošnje a onda uz zvuke turske narodne muzike idu sa velikom zastavom po hotelu.

Ovaj gest pojačava osećaj povezanosti sa prošlošću i ističe značaj tradicije u današnjem modernom dobu.

 

Dan pobede u Turskoj nije samo običan praznik, to je i duboko ukorenjena priča o velikoj pobedi u bici na Dumlupinaru koja je bila poslednja u Ratu za nezavisnost Turske vođenom od 1919. do 1922. godine i nakon koje je proglašena moderna Republika Turska.

(Pančevac)

NEDELJNIK IZ PANČEVA ČITA SE I U TURSKOJ: Nezaboravno letovanje na plaži, uz miris kafe i najnoviji broj Pančevca FOTO I VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.