BRAVO! ORLOVI VICEŠAMPIONI SVETA! U triler završnici Nemačka savladala Srbiju u finalu Mundobasketa 83:77!

16:43

10.09.2023

Podeli vest:

Printscreen/Instagram: _kosarka_u_srcu1

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u finalu Svetskog prvenstva.

Bolja od našeg tima bila je Nemačka koja je uz pomoć sudija pobedila rezultatom 83:77 i postala prvak sveta.

Uspeli su naši košarkaši da uvedu meč u neizvesnu završnicu, imali i priliku da dodatno zakomplikuju posao Nemcima, međutim, nisu imali snage da se vrate.

Krenulo je katastrofalno… Ognjen Dobrić je doživeo tešku povredu zgloba posle 2 minuta i 20 sekundi igre kada je zgazio na nogu Danijela Tajsa nakon čega je završio na parketu.

Posle nekoliko trenutaka, lekari su došli do njega, a košarkaš koji je na ovom Mundobasketu radio važan posao na obe strane parketa, praktično je iznet sa parketa u svlačionicu. Na startu druge deonice vratio se na klupu za rezervne igrače, međutim nije ulazio u igru.

Umesto njega u igru je ušao Vanja Marinković koji je poenterski odlično ispratio Bogdana Bogdanovića u prvom delu. Imao je devet poena, a kapiten Orlova 15.

Opet je, očekivano, imao ulogu glavnog igrača Bogdanović. U prvom poluvremenu je stigao do 15 poena, a na drugoj strani poen manje imao je Denis Šruder kao i Franc Vagner koji je samo u prvom poluvremenu šutnuo devet slobodnih bacanja.

Bilo je i priče sa sudijama i puno loših odluka, a poluvreme je završeno rezultatom 47:47.

U drugom poluvremenu videli smo veliku nervozu naših košarkaša i to opravdanu. Nekoliko katastrofalnih odluka sudija direktno su uticale na rezultat.

Kada su se Orlovi pobunili, dosuđena je tehnička greška, pa je Nemačkoj dodatno olakšan put ka dvocifrenoj prednosti. Nemci su se tada dodatno opustili, pa su u poslednju deonicu ušli sa 12 poena prednosti.

(Pančevac/Kurir)

NAPRED NAŠI! VELIKI DAN ZA SRPSKI SPORT! Evo kada i gde možete pratiti mečeve košarkaša, odbojkaša, Đokovića i fudbalera!

SRBIJA JE U FINALU SVETSKOG PRVENSTVA! Briljantna partija naših košarkaša protiv Kanade 95:86 VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.