PORODICA MITIĆ IZ OMOLJICE ŠALJE NAM VAŽNU PORUKU Otac, majka i 3 ćerke čuvari su tradicije! Lakše se boriti sa izazovima ako se od malena nauči ko si, šta si i odakle si VIDEO

14:39

13.09.2023

Podeli vest:

Pančevac

Porodica Mitić iz Omoljice pravi je primer kako se tradicija čuva i prenosi na mlađe generacije. Otac, majka i tri devojčice šalju važnu poruku – da treba da čuvamo tradiciju i odgajamo decu u tom duhu.

– Mi smo malo, amatersko, porodično kulturno-umetničko društvo. Nismo muzički obrazovani i nije nam cilj da svojim umećem zasenimo publiku, već da pošaljemo poruku da je važno da porodice i druge zajednice čuvaju tradiciju i prenose na mlađe gneracije. Upravo to i jeste zadatak roditeljstva. Budući da su tradicija i folklor bitan element vaspitanja, mi roditelji moramo to približiti svojoj deci. Verujemo da će se, kada odrastu, deca lakše boriti sa izazovima, ako od malena nauče ko su, šta su i odakle su –  kaže Nenad Mitić.

Pančevac

Porodica Mitić i ove godine učestvovala je na manifestaciji „Susret gajdaša“ u Kačarevu i svojim nastupom raznežila publiku.

– Voleli bismo da ovakvih manifestacija bude više i da na taj način negujemo prave vrednosti – dodao je Mitić.

ZVUCI TRADICIJE: „Susret gajdaša“ održan po 17. put u Kačarevu FOTO i VIDEO

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.