VELIKI USPEH MALDIH INFORMATIČARA SRBIJE NA OLIMPIJADI U GRUZIJI Bronzu osvojio i osnovac iz Kruševca!

16:59

14.09.2023

Podeli vest:

Drustvo matematičara Srbije

Ekipa Srbije osvojila je dve bronzane medalje Na Evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi (International Olympiad in Informatics – EJOI), koja je od 8. do 14. septembra 2023. godine održana u Gruziji, u konkurenciji 96 takmičara iz 25 zemalja.

Bronzane medalje osvojili su Petar Banović, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu i Pavle Damjanović, učenik osnovne škole „Nada Popović” u Kruševcu, koji je bio najmlađi dobitnik Vidovdanske pohvale grada Kruševca za postignute rezultate na školskim akmičnjima iz više predmeta.

Članovi tima Republike Srbije bili su i Irina Stanišić, učenica Osnovne škole „Sveti Sava” u Kragujevcu i Andrija Nikolić, učenik Tehničke škole u Čačku. Ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Vođa ekipe bila je Milica Nastić, nastavnica matematike u OŠ „Andra Savčić“ u Valjevu, a njen zamenik Ognjen Nešković, student Matematičkog fakulteta u Beogradu.

(Pančevac/Kurir)

VELIKI USPEH NAŠIH DEVOJAKA: Tri medalje za srpski tim na Evropskoj informatičkoj olimpijadi

MEDALJE ZA SPRSKE GIMNAZIJALCE Na 55. Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi održanoj u Cirihu ekipa Srbije ostvarila zapažen uspeh

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.