ISTRAGA POVODOM POGIBIJE MOTOCIKLISTE U DOLOVU: Osumnjičeni u stanju potpune alkoholisanosti upravljao vozilom

18:49

18.09.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

Više javno tužilaštvo u Pančevu je 18. septembra donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D.P. (rođen 1964. godine) iz Dolova zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Osumnjičenom se stavlja na teret da se dana 17.09.2023. godine oko 00.05 sati u Dolovu, kao učesnik u saobraćaju na putevima nije pridržavao saobraćajnih propisa i time tako ugrozio javni saobraćaj da je doveo u opasnost život ljudi, usled čega je nastupila smrt vozača motocikla M.K. (rođen 1999. godine) iz Dolova. Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni u stanju potpune alkoholisanosti upravljao putničkim vozilom, te da je na raskrsnici ulica Kralja Petra Prvog, Žarka Zrenjanina i Pobede izvršio skretanje ulevo iz Ulice kralja Petra Prvog u Ulicu Žarka Zrenjanina, a da nije ustupio prvenstvo prolaza motociklu koji se kretao istom ulicom iz suprotnog smera, te je vozač motocikla od udarca o putničko vozilo pao na kolovoz.

Nakon saslušanja osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, koji je po nalogu ovog tužilaštva zadržan u trajanju do 48 sati, tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Pančevu da se protiv osumnjičenog odredi pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoka događaja.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke i obaviti potrebna veštačenja, navodi se u saopštenju VJT u Pančevu.

TRAGEDIJA! PREMINUO MLADIĆ POVREĐEN U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI U DOLOVU! Motor je potpuno smrskan i razbijen je prednji deo auta! FOTO

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.