DAN 51. MOTORIZOVANE BRIGADE Da se ne zaboravi

12:17

29.09.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva
U organizaciji Udruženja za negovanje tradicija 51. motorizovane brigade, 23. septembra u našem gradu su obeleženi dan ove jedinice i pedesetpetogodišnjica od njenog formiranja.
Tim povodom svečanosti i druženju je prisustvovao veliki broj bivših pripadnika brigade iz Vršca i Pančeva. Na okupljanju su bili i general-pukovnik u penziji Slobodan Kovačević, general-potpukovnik u penziji Mladen Ćirković, član Gradskog veća zadužen za područja rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković, kao i predstavnici nekoliko srodnih i vojnih udruženja.
Na početku je minutom ćutanja odata pošta preminulim i poginulim pripadnicima jedinice. Prisutne je pozdravio predsednik Udruženja za negovanje tradicija 51. motorizovane brigade Branislav Đorović, koji je istakao veliki značaj Udruženja i izneo očekivanja da će sledeća okupljanja biti još masovnija.
O brigadi kao jedinici, njenom putu i postignutim rezultatima od formiranja 1968. do njenog ukidanja 1997. godine govorio je njen poslednji komandant i dugogodišnji predsednik Udruženja pukovnik Zoran Kandić. Između ostalog, naglasio je dobru saradnju jedinice s narodom i lokalnim strukturama vlasti i zahvalio im svima na razumevanju i pomoći koju su pružali jedinici nekada i pružaju Udruženju sada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.