OGLASIO SE ADVOKAT PETRONIJEVIĆ: U pretresu Radoičićevog stana nije pronađeno ništa značajno za optužbe

18:15

03.10.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube/RTS

Milan Radoičić je priveden nakon pretresa njegovog stana u Beogradu, koji je izvršen jutros, u prostorije Višeg tužilaštva, izjavio je njegov branilac Goran Petronijević.

Kako je rekao, Radoičić je u trenutku hapšenja bio u Beogradu, danas je dao izjavu i tužilaštvo je predmet sada ustupio sudiji za prethodni postupak.

– Po saznanjima tužilaštva, ne znam precizno po kom osnovu, predložen je pritvor i nas sada čeka saslušanje kod sudije za prethodni postupak i odluka u tom pravcu. Pretres je izvršen u toku ranih jutarnjih sati, i trajao je duže. Ništa u stanu nije pronađeno što je bilo od značaja, sem što je od Milana Radoičića privremeno oduzeto oružje za koje je imao dozvolu o čemu je izdata potvrda – kazao je Petronijević i dodao da se obično u ovakvim slučajevima određuje pritvor do 30 dana.

Petronijević je rekao da sve što se dešava shvata kao stvar pritiska i stvari koje su vankrivičnopravne prirode.

– Nemamo ni jedan jedini dokaz za sada sem novinskih članaka i snimaka za sve ono što mu se stavlja na teret – rekao je, dodajući da smatra da nema osnova za vođenje postupka.

Petronijević kaže da je Radoičić objasnio svoje motive, do tančina potvrdio činjenično stanje i negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

MILAN RADOIČIĆ SASLUŠAN U VIŠEM TUŽILAŠTVU: Negirao optužbe, evo za šta ga tužilaštvo tereti

PRIVEDEN MILAN RADOIČIĆ! MUP: Izvršen pretres stana i drugih prostorija, određeno mu zadržavanje

(Pančevac)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.