MINISTAR ODBRANE SRBIJE Vučević: Imamo deangažovanje, ne povlačenje, dela jedinica u Kopnenoj zoni bezbednosti! Trenutno ih je manje od 4.500

10:07

04.10.2023

Podeli vest:

Printscreen/TV Prva

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da je u Kopnenoj zoni bezbednosti, uz administrativnu liniju prema Kosovu i Metohiji, trenutno angažovano manje od 4.500 vojnika, a da je dva dana nakon sukoba u Banjskoj bilo angažovano njih 8.350.

„Imamo deangažovanje, ne povlačenje, dela jedinica. One se vraćaju u svoje garnizone, u svoje kasarne, na svoje redovne aktivnosti. A naravno da Vojska Srbije, Ministarstvo odbrane sa Vojnoobaveštajnom i Vojnobezbednosnom agencijom prati sve ono što se dešava na prostoru Kosova i Metohije“, kazao je Vučević za televiziju Prva.

Naglasio je da Srbija, prema međunarodnim sporazumima, nema nikakve restrikcije za broj jedinica koji se nalazi u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Na navode da se Srbija „nagomilavanjem jedinica“ pripremala da nešto uradi i da je obučavala grupu koja je učestvovala u sukobu u Banjskoj, ministar je kazao da je to „zbir gluposti sa ciljem da se politički diskredituje Srbija“.

On je naveo i da međunarodna zajednica „ćuti“ kada se kaže da je iseljeno 11 odsto Srba sa Kosova i Metohije od dolaska Aljbina Kurtija na čelo prištinske vlade.

„Na žalost, oni koji daju garancije i koji nas uveravaju da žele mir i da vide neki kompromis, politički dogovor, sve etničke zajednice na Kosovu i Metohiji u nekoj vrsti suživota, to vrlo brzo zaborave nakon nekog sporazuma, ugovora, dogovora. Već sutra se nastavi sve po nekom drugom planu, ili ka nekom drugom cilju“, rekao je Vučević.

(Pančevac/Beta)

PRIŠTINI JE RADOIČIĆ BIO FIZIČKA, A PREDSEDNIK SRBIJE GLAVNA POLITIČKA META Ministar Vučеvić upozorio da su pritisci ogromni, ali da jе Srbija suvеrеna i teži političkom dijalogu

MINISTAR ODBRANE SRBIJE Vučević: Otkud albanskim nindžama puške iz Srbije, da nismo možda i njih obučavali?! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.