NAJMODERNIJA I EKOLOŠKI NAJNAPREDNIJA U OVOM DELU EVROPE Proces u Rafineriji usklađen sa najvišim evropskim standardima!

21:54

18.10.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Rafinerija nafte Pančevo jedna je od najmodernijih i ekološki najnaprednijih u ovom delu Evrope. U modernizaciju fabrike od 2009. godine investirano je više od 800 miliona evra, a značajan deo ovih sredstava bio je namenjen ekološkim projektima i biznis projektima koji značajno unapređuju zaštitu životne sredine.

Rafinerija nafte u Pančevu osnovna je 1959. godine dok je prerada nafte započeta u decembru 1968. godine. Instalisani kapacitet rada u prvoj godini je bio 1,3 miliona tona, dok danas instalisani kapacitet rada sastavlja 4,8 miliona tona.

Pored biznis efekata, uložena su i značajna sredstva u oblast zaštite životne sredineu iznosu od 95 miliona evra. Ulaganja u modernizaciju fabrike, kao i ulaganja u ekološke projekte, ukupne emisije zagađujućih materija u vazduh (SO2, NO2i praškaste materije) su smanjene za 90% u odnosu na 2009. godinu.

Između ostalog, Rafinerija nafte Pančevo je 2017. godine dobila IPPC dozvolu o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađenja životne sredine. Tako je prerađivački kompleks NIS-a postao prvo energetsko postrojenje u Srbiji koje je dobilo tu dozvolu. Ovom dozvolom se potvrđuje da je proizvodni proces u Rafineriji u potpunosti usklađen sa najvišim domaćim i evropskim standardima u oblasti zaštite životne sredine.

 

(Pančevac/RTV Pančevo)

PANČEVAČKA RAFINERIJA: Od „oldtajmera” do tehnološko-industrijskog lidera

POČINJE ČETVRTA SEZONA PROGRAMA NIS ENERGY: NIS otvara vrata mladim talentima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.