KAD SPINUJU UŽIVO RAT IZ IZRAELA PA ISPADNU SMEŠNI! Rumunska novinarka leži na zemlji na stomaku „zbog bombi“, a iza nje normalno voze bicikle! VIDEO

12:31

23.10.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT

Izveštavanje rumunske reporterke Kristine Čilaku, iz Izraela, naišlo je na podeljene reakcije. Kao što se može videti u snimku, ona je ležala na zemlji, na stomaku, dok su se bombe čule u daljini.

Iako je pokušavala da dočara ozbiljnost situacije, jasno se moglo uočiti kako jedan muškarac normalno šeta iza nje, a prilog je poprimio komičnu notu kada su dva lokalca prošla nonšalantno na biciklima.

Snimak se brzo raširio društvenim mrežama gde su mnogi ismejali Čilaku optuživši je da je sve inscenirala kako bi izveštavanje iz Izraela bilo što dramatičnije. Ismejao ju je čak i nekadašnji rumunski premijer Viktor Ponta.

„Da li mislite da su ovi ljudi koji mirno prolaze iza novinarke pripadnici Hamasa“, upitao je.
Čilaku se potom oglasila na Fejsbuku, braneći svoj potez.
„Našli smo se usred napada tokom prenosa uživo i uradili smo ono što se tada radi – legli smo na zemlju“, navela je.

Mnoge kolege, pogotovo ratni reporteri, stali su u njenu odbranu.

„Kada govorimo o ratnim situacijama, slušao bih one koji su tako nešto već iskusili, pre nego što iznesem neke pretpostavke. Izraelac koji čuje sirene, možda uopšte ni ne reaguje iznenađeno. Međutim, kada zemlja proglasi ratno stanje, jasno vam se kaže da pratite i poštujete bezbednosne protokole kako biste sačuvali život. Izraelski biciklisti su se verovatno već toliko navikli na sirene da su ih ignorisali“, poručio je Radu Hosu koji je kao volonter boravio na ukrajinskom frontu.

Nedavno je iz sličnih razloga u žižu javnosti upao i reporter HRT-a Petar Vlahov.

Vlahov je izveštavao iz Tel Aviva, za Dnevnik 2 HRT-a. U jednom trenutku je legao na zemlju, kao da oko njega padaju bombe, dok su dve žene iza njega prilično opušteno stajale pored automobila i gledale u telefone.

Vlahov je na glavi imao zeleni šlem i nije nosio pancir, dok svi ostali reporteri u Izraelu nose plavi pancirni prsluk s natpisom „PRESS“, što jasno svedoči da Hrvat nije bio ni blizu ratne zone i Gaze.

(Pančevac/Alo)

AMBASADOR IZRAELA U SRBIJI: Mi ne ratujemo protiv Palestine, već protiv Hamasa. Ne želimo nikakve Amerikance ni strane vojnike da ginu za nas! OVO JE DRUGAČIJI RAT

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.