LOPTE I DRESOVI NA POKLON Gradonačelnik Stevanović i Nikola Lazetić obišli fudbalske klubove u Omoljici i Banatskom Brestovcu

21:17

23.10.2023

Podeli vest:

Grad Pančevo

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva i Nikola Lazetić, direktor mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije obišli su fudbalske klubove u Omoljici i Banatskom Brestovcu i uručili dresove i lopte.

Grad Pančevo

„U Pančevu imamo specifičnost da u sastavu pored grada imamo 9 velikih naseljenih mesta i sreću da svako od tih naseljenih mesta ima svoj fudbalski klub, uz 2 najveća u gradu, naš Superligaš „Železničar“ i „Dinamo“. Klubovi imaju dugu tradiciju, u Omoljici će sledeće godine biti 100 godina od osnivanja FK „Mladost“, a u Brestovcu FK „Budućnost“ postoji 90 godina. Klubovi su značajni, jer veliki broj mališana u naseljenim mestima ima gde da dođu, da se odvoje od televizora, kompjutera i mobilnih telefona i bave se sportom. Sport je veoma važan kako za fizički, tako i za mentalni razvoj naše dece. Ovo su klubovi koji se takmiče u amaterskim rangovima, ali neki od njih imaju ambicije da idu i ka profesionalizmu. Svaki talentovani mališan iz našeg grada, ima prostor i ima gde dalje da nastavi svoj profesionalni razvoj. Fudbalski klubovi su takođe važni i zbog unapređenja društvenog života u svakom od sela“, rekao je Stevanović i dodao da će grad Pančevo nastaviti da ulaže u sport i sportsku infrastrukturu, za potrebe profesionalaca, amatera i rekreativaca.

Grad Pančevo

Gradonačelnik Stevanović je izrazio zahvalnost na prilici da ugosti veliko ime srpskog fudbala i zahvalio se na donaciji klubovima.

Grad Pančevo

Nikola Lazetić je izrazio zadovoljstvo jer veliki broj dečaka trenira fudbal u Omoljici i Banatskom Brestovcu, a u razgovoru sa njima preneo im je neka svoja iskustva.

(Pančevac/Grad Pančevo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.