IGRANJE, DRUŽENJE I BORAVAK U PRIRODI Deca iz Starčeva, Brestovca i Kačareva uživali u pančevačkom odmaralištu na Divčibarama!

15:36

31.10.2023

Podeli vest:

Predškolci iz vrtića Kremenko pri Osnovnoj školi Vuk Karadžić iz Starčeva boravili su na Divčibarama u prvoj smeni. Za većinu je ovo bilo prvo odvajanje od roditelja. Tokom boravku bilo je dosta prilike za igru, obilazak planine i upoznavanje sa novim drugarima.

– Meni je bilo interesanto drvo na koje sam se peo i to što sam se igrao i valjo, rekao je mališan iz vrtića .

– Meni se dopalo da se šetam i da spavam na krevet na sprat, rekla je devojčica iz vrtića.

– Meni se najviše svidelo kada se išlo do omiljenog drvete i u kućicu kod tog drveta, rekla je devojčica .

– I meni se dopšala kućica sa kolibom, rekao je dečak iz vrtića.

Deca uzrasta treći i četvrti razred iz Osnovne škole Olga Petrov iz Banatskog Brestovca takođe su bila u prvoj smeni na Divčbarama. Oni su i ovde imali nastavu, ali su dosta vremena proveli u šetnji i druženju.

– Najviše mi se dopao vidikovac i što smo išli u šetnje i što smo se igrali,. U odmarlištu su mi bile interesntne žurkke, šiz friz, rekla je jedna učenica.

– Meni se najviše sviđalo da budemo na igrlištu, pošto smo se tu družili i sa durgom decom I što smo mogli nekog novog da upoznamo, rekla je devojčica iz škole.

– Najviše mi se dopao vidikovac, a u hotelu slike, rekla je još jedna devojčica.

– Ovde smo se šetali, vozli voziće, a imali smo i žurke koje su bile mnog dobre, rekla je jedna učenica .

– Meni je odmaralište prelepo, imaju lepe slike, možemo da se družimo, rekla je još jedna devojčica.

Učitelji i vaspitači slažu se u jednom, a to je da je boravak dece u pančevačkom odmaralištu na Divčibarama izuzetno važno za njihovo zdravlje. Ističu da su veoma zadovoljni kako je JP „Urbanizam“ pripremilo odmaralište za novu sezonu.

– Ove godine sam prezadovoljna, renovirano je sve, osvežene su boje, veoma su prijatne ove slike, prijatne boje, kao i novi kreveti. Hrana im je veoma dobra, u poređenju sa drugim odmaralištima u Srbije, ovde je zaista domaćinska . Macina prava hrana, to je svima ovde omiljena kuvarica,rekla je Branislava Varga, učiteljica u OŠ „Olga Petrov“ Banatski Brestovac.

– Uklopili smo se sa školarcima iz Brestovca i Kačareva, lepo smo se družili, najleše je što je bilo lepo vreme i što smo mnogo vremena provodili napolju. Udisali smo ovaj čist vazduh što i jeste osnovna svha kada deca dođu na Divčibare, rekla je Danijala Jajić, vaspitačica u vrtiću Kremenko u Starčevu.

Grad Pančevo regresira boravak dece u pančevačkom odmaralištu na Divčibarama. Septembar se uvek koristi za uređenje objekta pred početak nove sezone, što je Urbanizam uradio i ove godine. Inače, tokom školske godine borave deca iz vrtića i škola, kao i polaznici Reginalnog centra za talente. Tokom leta odmaralište je rezrevisano za sportske ekipe iz Pančeva.

(Pančevaac/RTV Pančevo)

POČELA NOVA SEZONA U PANČEVAČKOM ODMARALIŠTU NA DIVČIBARAMA Čist vazduh, lepa priroda i odlična hrana za mališane

TRENIRAJ I TELEFON NE DIRAJ 100 dečaka i devojčica iz Pančeva u kampu na Divčibarama! Na pripremama i Plesni klub Balerina! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.