VUČIĆ SA RODITELJIMA DECE STRADALE U SAOBRAĆAJU: Tražiću trajnu zabranu upravljanja vozilom za svakog ko izazove povredu ili smrt deteta

15:13

06.11.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas predstavnike Udruženja roditelja dece nastradale u saobraćajnim nesrećama.

Predsednik Vučić je izrazio želju da, u okviru svojih nadležnosti, pomogne roditeljima koji su na sastanak došli sa različitim inicijativama koje se tiču bezbednosti saobraćaja.

Tokom sastanka, članovi udruženja su izneli predloge koji se tiču strože kaznene politike, što je predmet Krivičnog zakonika. S obzirom na posledice tragedija, roditelji stradale dece su inicirali i formiranje stalne pomoći psihologa u okviru zdravstvenog sistema Republike Srbije.

Nakon što je pažljivo saslušao njihove predloge, predsednik Vučić je prihvatio ovu inicijativu i istakao da će od nove skupštinske većine tražiti izmenu Krivičnog zakonika kojom bi kazna za dela protiv bezbednosti saobraćaja sa smrtnim ishodom deteta ili više lica, bila pooštrena, sa sadašnjih od dve do 12 godina, na pet do 20 godina.

Pored toga, predsednik Vučić je posebno istakao da će tražiti da se zakonodavstvom predvidi trajna zabrana upravljanja vozilom za onog ko počini krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja, koje za posledicu ima povredu ili smrtni ishod deteta.

Podsetivši na to da je u septembru 2023. godine usvojena Nacionalna strategija za bezbednost saobraćaja 2023-2030, koja za cilj ima potpuno sprečavanje stradanja dece u saobraćajnim nezgodama, tokom sastanka je dogovoren i dalji rad po pitanju prevencije nepropisne vožnje i bliska koordinacija sa ministarstvima saobraćaja i unutrašnjih poslova, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

SRBIJA JE MOJA LJUBAV, A GRAĐANI NAJVEĆA SNAGA: Predsednik Vučić sumirao minulu radnu nedelju VIDEO

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.