NOVAK NASTAVLJA POHOD NA TITULU U TORINU Evo kada i gde možete pratiti njegov meč protiv Italijana Janika Sinera! VIDEO

12:34

14.11.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: djokovicfanchile

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je prebrinuo jednu brigu na završnom turniru u Torinu za osam najuspešnijih igrača ove sezone.

Več mu je i dodeljen pehar za prvo mesto na svetskoj listi na kraju godine, koji je i definitivno prigrabio pošto je u prvom kolu savladao Danca Holgera Runea.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tennis TV (@tennistv)


I njegov sledeći protivnik je jedan iz reda mladih lavova nesumnjivog talenta, koji sanjaju da dožive slavu najstarijeg i najtrofejnijeg među osmoricom. I prvi korak Italijana Janika Sinera bio je uspešan, a pobedom sa 6:4, 6:4 protiv Grka Stefanosa Cicipasa stavio je na znanje da je u dobroj fromi i da ima veliki motiv pred domaćom publikom.

Na završnom turniru je debitovao pre dve godine, kao 20-godišnjak, kad se prvi put igralo u Torinu. Bio je prva rezerva, a prvo iskustvo je stekao pošto se posle prvog meča povukao njegov zemljak Mateo Beretini zbog povrede. Prošli put ga nije bilo jer su njega česte povrede omele da obezbedi mesto za završnicu. Već i tada je izjavljivao da će se domaćoj publici odužiti 2023.

Za nju je Sinerov okršaj s Đokovićem teniski tiramisu jer se italijsnski teniser prvi put sastaje u Torinu s najboljim na svetu, rekorderom po broju grend slem titula.

Našem asu su pripala sva tri međusobna duela, poslednja dva na Vimbldinu prošle i ove godine, ali je Siner možda i u najboljoj formi od kada je došao u priliku da i pobeđuje suparnike iz najužeg vrha. Uz to, igra se na dva seta jer je na tri bio nemoćan protiv Đokovića čak i kada je na engleskoj travi u četvrtfinalu prošle godine vodio s 2:0.

Siner je posle Ju-Es opena osvojio trofeje u Pekingu i u Beču. Na oba turnira su poslednja dva protivnika koje je savladao bili oni koji su među deset vodećih na listi. S pobedom protiv Cicipasa on je u seriji od pet uspeha protiv igrača iz Top 10, što je niska kojoj se nijedan italijanski teniser pre njega nije radovao.

Pobednik meča će se približiti polufinalu, koje se igra u subotu. Đokoviću zatim preostaje da se sretne s Cicipasom, a Sineru s Runeom.

Susret našeg i italijanskog tenisera možete da gledate večeras u 21 čas na Sport Klubu 2 (na Sport Klubu 1 u 14.30 časova je prenos duela Cicipasa i Runea).

(Pančevac/Danas)

ĐOKOVIĆ SLAVIO U TROČASOVNOJ DRAMI PROTIV RUNEA: Htеo sam odmah da obеzbеdim „broj 1“

ĐOKOVIĆ PREGAZIO DIMITROVA: Novak osvojio 40. masters u karijeri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.